Ózdi foglalkoztatás – Siker a közmunka programban!

Ózd város Önkormányzatának különösen fontos a munkahelyteremtés. Ezért a befektetők városba vonzásának elősegítésére egy zöld mezős ipari terület fejlesztést tervezünk pályázati forrásból. Emellett a kínai kapcsolatokat is főként a befektetők érdeklődésének felkeltése céljából erősítjük. Ma pedig egy orosz delegáció érkezett a városba, szintén a gazdasági kapcsolatok építéséért. Ezek mellett a japánok már évek óta készítik a tisztaszén technológia ózdi alkalmazási lehetőségéről szóló tanulmányukat, amit a szerdai miskolci megbeszélésünkkor már kész állapotában mutattak be.

Azt szeretnénk, ha minden értékes munkavállaló, értékének megfelelő munkához és legfőképp bérezéshez juthatna rendes állományi, főállású dolgozóként. Ez az idő sajnos azonban még nem jött el. A Kormány foglalkoztatás politikájában jelenleg különös jelentősége a közmunkaprogramnak van.

Ózd város önkormányzatának saját berkein belül a közmunka programon keresztül van lehetősége munkahelyeket teremteni.  Ezt a lehetőséget pedig idén is igyekeztünk a legnagyobb mértékben kihasználni és értékteremtő programokra pályázni. A Belügyminisztérium döntése alapján, Ózdon 2016-ban korábban sosem látott, közel 2200 fő foglalkoztatása valósul meg. Valamennyi pályázatunk maradéktalanul támogatást nyert!

Köszönettel tartozunk a minisztérium felé, hogy ilyen jelentős mértékben támogatják az ózdi közfoglalkoztatást. Köszönet az Ózdi Járási Hivatal vezetőjének, munkatársainak! Kiemelt köszönet jár azoknak, akik az egészet kidolgozták. Ők az én kollégáim, Nagy Zsuzsanna, aki a város közfoglalkoztatását összefogja, Venczelné Ferenczi Judit, a Startprogram Iroda vezetője, aki ezzel idén a város harmadik legnagyobb foglalkoztatója lesz, hiszen több mint 1100 fő fog a programok megvalósításán dolgozni. Ezeket a programokat hamarosan bemutatjuk, és évközben sokat láthatják majd eredményeit a városban és sokat olvashatnak még itt is, az ezen programok keretében megvalósuló fejlesztésekről, előrelépésekről. A MaNDA digitális közfoglalkoztatás keretében továbbra is lesz munkahelye annak a 101 főnek, aki jelenleg is a város több pontján ebben a programban dolgozik.

 

Köszönöm az összes kollégámnak, intézményi dolgozóinknak a fáradtságos munkát, aminek köszönhetően egy jól megalapozott pályázat kapcsán 2200 ózdinak adhatunk alternatívát a segély helyett a város szinte minden területén. A pályázat teljes elnyert összege a személyi és dologi kiadásokkal együtt több mint 2 milliárd forint!