2016. augusztus 17. Szerda

Fejlődik a növénytermesztés is városunkban. A Startprogram Iroda keretein belül új növényekkel, további fóliasátrak építésével és fejlesztéssel erősítjük az ózdi mezőgazdaságot.

"A létrehozott több hektáros kertben termesztett konyhakerti zöldségek (paradicsom, paprika, uborka, stb.) a nyári időszakban is üzemelő óvodák illetve szeretetotthonok lakói részére kerülnek átadásra, valamint a megtermett többlet értékesítésre.

A termesztett bogyós gyümölcsök közül a málna szüretelése a mai napig zajlik, ezentúl megkezdhettük az idei évben telepített szeder ültetvényünk első terméseinek szüretelését is.

Az előző évben megépített két db fóliasátor mellé az idei évben két db újabb kerül megépítésre, illetve a növények - a levágott levendula, a zöldségek, gyümölcsök - előkészítéséhez szárító-, tárolóhelyiségek a Győzelem úti valamint a Lam úti területeinken.

A Győzelem úti kertészet további fejlesztéseként a fóliasátrak fűtésrendszerének bővítését valósítjuk meg, ezáltal még több zöldséget, illetve virágot tudunk majd biztosítani az önkormányzati intézmények részére a téli (fűtést igénylő) időszakban is." Az SPI beszámolója