2015. január 29. csütörtök

Sziasztok!

► Ma kellemesebb napom volt, nem volt olyan sűrű a program így alkalmam nyílt az önálló gondolkodásra és tevékenységre. Sokkal hatékonyabb a munka, ha nincs percre beosztva a napirendem fontos vendégekkel, akik mint írtam is fontosak, máskülönben nem jönnének, de rengeteg időt elvett az eddigiekben a saját tervek kivitelezésétől. Amik azonban így sem maradtak el, több területen is elkezdtük programunk megvalósítását, melyek folyamatban vannak.

► A reggeli értekezletünk rögtön másfél órásra sikerült hiszen volt mit átbeszélni.

► Járt nálam az index.hu, főként a képviselő-testület működéséről és a börtönről kérdeztek. Ugyanazt tudtam elmondani amit itt is el szoktam, de várjuk a cikküket.

► Képes bizonyítékokkal kaptam jelzést, hogy a VSI munkatársai a Kölcsey út végén pakolnak le szemetet, igazgató urat értesítettem, aki azonnal a helyszínre sietett és a szükséges intézkedéseket megtette. Tudtán kívül történt az eset, őt is mélyen felháborította. A jelzést köszönöm és várjuk a továbbiakban is a bejelentéseket, a mi városunk, mi felelünk érte, oda kell figyelnünk egymásra!

► Délután 15 órától kezdtük testületi ülésünket, elég sok napirendi ponttal. Az ozd.hu beszámolóját szeretném megosztani veletek:

"Fizetésének egy részével minden hónapban az Ózdi Közbiztonságért Alapítvány munkáját fogja segíteni Ózd város polgármestere és alpolgármestere. Ezt Janiczak Dávid jelentette be a Képviselő-testület ma délutáni tanácskozásán. A mintegy 45 percig tartó ülés vita nélkül zajlott le, egy kivételével valamennyi előterjesztést egyhangúlag támogatták a helyi döntéshozók.

A tanácskozás első részében az Önkormányzat vagyongazdálkodásáról és a 2014. évi költségvetésről szóló rendelet módosításáról esett szó, majd a folyószámla hitelkeret igényléséről és egy KEOP pályázat megvalósításának támogatásáról döntöttek a képviselő-testület tagjai. Az ülésen az is kiderült, hogy az Ózdinvest Kft. új ügyvezetőjét pályázati úton választja ki a testület.

„Az ötéves határozott időre szóló szerződése március 30-i hatállyal lejár Tengely Andrásnak, az Ózdinvest Kft. jelenlegi ügyvezetőjének, így szükséges volt arról dönteni, hogy megpályáztassuk ezt az állást. Várjuk a jelentkezőket, a pályázati felhívást közzé fogjuk tenni többek között a Városi Televízióban is, hiszen március végére döntésre kell jutni, hogy ki viszi tovább a céget, Tengely András vagy más személy” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A törvényi változások miatt a jövőben nyelvvizsga pótlékkal egészül ki Janiczak Dávid fizetése, ebből adódóan pedig emelkedik Fidrus Péter havi járandósága is. Ózd polgármestere azonban arról tájékoztatta a képviselő-testület tagjait, hogy sem Ő, sem helyettese nem veszi fel ezt a különbözetet.

„Ezt az összeget fel fogom ajánlani az Ózdi Közbiztonságért Alapítvány javára és alpolgármester úr ugyanígy jár el, hiszen fontosnak tartjuk, hogy a városban a közbiztonságra nagyobb hangsúlyt tudjunk fektetni. Ez programunknak is az egyik fő tartó eleme és ezt mi, így a fizetésünk emelkedéséből adódó összeggel is támogatni fogjuk” - fogalmazott Janiczak Dávid.

A tanácskozás záró részében arra is fény derült, hogy az önkormányzat pályázatot nyújt be a Biztos Kezdet Gyermekház további üzemeltetésére, valamint a város tulajdonát képező szennyvíz szippantó autó tartályának cseréje is hamarosan megvalósul."

Kiss Judit képviselőtársunk sajnos nem tudott jelen lenni, tüdőgyulladással fekszik otthon... Rosszall Várjuk mielőbbi gyógyulását!

Jó pihenést kívánok mindenkinek! Kacsintás