2014. november 26. szerda

Szerda Vigyor

Ismét edzésnap, reggel aktívan telt az első óra!

8 órakor a Jegyző Úrral kezdtem a napot, megbeszéltük, hogy lehetőleg minden napot egyeztetéssel kezdünk mostantól a hatékonyabb munkavégzés és a gördülékenyebb kommunikáció miatt.

Orbán Dezső, a Tűzoltó Zenekar vezetője már várt rám, szombaton fél4től lesz az András napi jótékonysági koncertjük az Olvasó Színháztermében. Én ott leszek! Sajnos egyébként ők is finanszírozási problémákkal küzdenek, a jövőévi számadatokat még nem ismerjük, így nehéz előre látni a jövőt.

Béri László aki a nagyszerű ÓMI Zenés Táncszínházat vezeti is meglátogatott, hiszen több évforduló is van idén, ennek alkalmából készülnek év végére egy nagy műsorral, de sajnos náluk is probléma van a forrásokkal. Az idei évre az önkormányzat is kimerült, így kérek mindenkit, hogy támogassa őket, hiszen nagyon értékes amit csinálnak a kultúra területén! Magánszemélyként ha másképp nem is, úgy mindenképp, hogy ha sikerül megrendezniük a műsort, a belépő megvásárlásával támogassuk munkájukat! Ez nem szimpla támogatás, mert egy ilyen műsort még fővárosi szinten is megirigyelhetnek, örömteli, színvonalas kikapcsolódást jelentenek az előadásaik.

Folyamatban van az ingyen internet hozzáférés kiépítése a Városház Tér, Szolgáltató Ház előtti területen! Kacsintás (Free WI-FI)

Dániából érkezett hozzám egy újságíró páros, akikkel egy jó hangulatú interjút készítettünk. Itt nagy segítségemre volt Deák János kollégám, aki segített leküzdeni a nyelvi nehézségeket. Évek óta nem használtam az angolomat és döcögősen indult, de a végére én is belejöttem és jól el tudtunk beszélgetni. Fidrus Péter kollégámmal ellátogattak az ózdi üzemekhez, szabadon álló ipari területhez, megismerhették a város szebb részeit. Megkértük őket, hogy ha alkalmuk nyílik rá, írjanak a cikkükben arról is, hogy akár Dániából is várunk befektetőket Ózdra.

Kiss Judit képviselőtársam is segítséget nyújtott ma a tárgyalások során, hisz volt amit Fidrus Péterrel át is vállaltak, könnyítve ezzel munkámat. Szervezés alatt áll ugyanis egy újabb vállalkozók fóruma, a részletekről még később.

A délután még több találkozóval várt, egy jelenleg Miskolcon élő úriember is meglátogatott, akitől nagy örömömre kaptam egy az Arvisúrákon alapuló vaskos regényt, és egy több oldalas tervet, ami a város fellendítésén segíthet, tele ötletekkel. Remélem mihamarabb át tudom olvasni és a lehető legtöbb hasznos ötletet be tudjuk majd építeni programunkba.

Utolsó vendégeim is nagyon fontosak voltak számomra! Tőkés Tamás százados a Tűzoltóságról és Popovicsné Albert Mariann a Katasztrófavédelem ózdi körzeti védelmi megbízottja jöttek egy tartalmas tájékoztató beszélgetést tartani. Elsőként áldást hoztak, amire nagy szüksége van a városunknak és nekem is, hogy bölcsen végezhessem munkámat. A katasztrófavédelmi szabályok alapján lévő felkészültségünkről kaptam tájékoztatást, hisz mint megtudtam, vészhelyzet esetén fő szerepem van a katasztrófa elhárításában. A fontos tudnivalókat írásban is nálam hagyták, így őket meghallgatva és azt áttanulmányozva felkészülten állhatok majd ebből a szempontból is. Köszönöm a látogatást!

Így ma korábban végeztem, már haza is értem. Vigyor

A leveleim átnézése után pihenek, ma reggelig nem sikerült túl sokat aludnom, de holnap még keményebb nap elé nézünk, így ki kell pihennem magam.

Jó pihenést kívánok Nektek is!