Az ózdi polgármester halmoz, csak nem úgy mint mások…

Egy rövid cikk a Fidesz sajtótájékoztatójára (http://www.ozd.hu/news.php?id=4136) válaszul:

Janiczak Dávid már a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság ülésén történtek (a grémium első ízben nem támogatta a közel 1 milliárdos tartalékkal rendelkező költségvetés elfogadását) után is nemtetszését fejezte ki egyes döntéshozók gondolkodása miatt. Ózd város polgármestere akkor úgy fogalmazott: „Úgy látszik, hogy a politika még mindig nem távozott a Városházáról, és nem az ózdiak és a város pénzügyi biztonsága érdekében hoznak döntéseket bizonyos képviselők, hanem a politikai platformnak megfelelően szavaznak nemmel vagy tartózkodással.”

A Fidesz sajtótájékoztatóján elhangzottak Janiczak Dávidot megerősítették ezen véleményében. Meglátása szerint a kormánypárt helyi képviselői vagy nem értik az önkormányzatiság és a jogállam működését, vagy az itt élő emberek tudását becsülik le már nem először. A költségvetésről, helyi adókról nem lehet helyi népszavazást kiírni, ebből adódik az is, hogy a költségvetés végrehajtása a polgármester és a képviselő-testület hatáskörébe tartozik. Minden más egyéb kezdeményezés csak a lakosság fölösleges félrevezetése és olcsó hangulatkeltés.

- A Fidesz-KDNP frakciójának 4 éve volt arra, hogy párbeszédet folytasson az emberekkel. Nem tették meg olyan mérvű kérdések esetén sem, mint például a cigánysátor Ózdra hozatala volt, amiről rendkívüli, zárt ülésen döntöttek. Akkor is mi kérdeztük meg az embereket, hogy akarják-e a cigánysátor megépülését – fogalmazott Janiczak Dávid. - Mióta átvettük a város vezetését, mi több kérdésben is kikértük már a lakosság a véleményét. Elég ha csak a börtön projektre, az Atomium szobor áthelyezésére vagy a strand felújítására gondolunk. Az így kapott – többségében pozitív - véleményeket beleírtuk a képviselő-testület elé beterjesztett javaslatokba, amelyek közül például a börtön projektet Fürjes Pál nem szavazta meg. Ha a Fidesz valóban úgy érzi, hogy az ő érdemük a költségvetési stabilitás, akkor miért nem szavazták meg sem 2015-ben, sem 2016-ban a város költségvetési rendeletét? – tette hozzá Ózd város polgármestere.

Janiczak Dávid úgy véli: a Fidesz ózdi képviselői nem tudnak megszabadulni attól a ténytől, hogy az új városvezetés a vártnál jobban működik, biztonságosan, stabilan üzemel. Az embereket felhasználva igyekeznek a biztonsági tartalékot azért szétosztani, hogy felélje azt a város és így felélje jövőjét is.

„A fidesz nyilatkozatáról Gary Lineker mondása jut eszembe: „A futball az a játék, amit 22 ember játszik és mindig a németek nyernek” A Fidesz pedig úgy érzi, hogy a választás csak akkor érvényes, ha ők nyernek. Ha ez nem így lenne, akkor az előző mondat lép életbe.” – fejezte be Janiczak Dávid polgármester.