November

2015. november 29., 30. vasárnap, hétfő

Ózdiak, együtt, egységben Advent első vasárnapján a hitet jelképező gyertya meggyújtásánál. Idén is lesz városi szilveszter a Nagyparkolóban, a tavalyihoz képest bővített programmal. Biogáz üzem épülhet az új városi szennyvíztelepen. Kihelyezett rendészeti értekezletet tartottunk, megerősített szolgálat lesz Ózd közterületein december hónapban. Felkészülten várja a Városüzemeltetés a téli időjárási viszonyokat, rendben vannak a gépek, a létszám és bőségesen elegendő szóróanyag áll rendelkezésre.

Tapolcai hétvége

Hasznos volt a tapolcai hétvége. Sok városvezetéssel kapcsolatos feladatot beszéltünk át Dobó Zoltán polgármester úrral, tanácsokat, ötleteket adva egymásnak. Közben megismerkedtem a város nevezetességeivel is, mint a barlang, vagy a tó. Pénteken este az adventi vásárt látogattuk meg képviselő társaival, szombaton pedig egy erősember versenyre voltunk hivatalosak. ...

Visszatérünk a Rally vérkeringésébe

2016-ban ismét Országos Rally Bajnoki futam helyszíne lesz Ózd. Hosszas utánajárás után, sok segítséggel és pozitív hozzánkállással az eredmény megszületett. A tervezett versenynaptár már megjelent, ebből is kitűnik, hogy az erőfeszítéseinket az országos szakszövetségben is támogatták. Utoljára 2008-ban volt ózdi központú bajnoki futam, tehát nyolc esztendő böjt után láthatjuk majd ismét hazánk legjobb rallypilótáit és navigátorait. ...

2015. november 25., 26. szerda, csütörtök

Egyetértés és nézetkülönbség is volt egyes napirendi pontok kapcsán a Képviselő-testületi ülésünkön. Javul az autóbusz közlekedés december 13-ától. Az Atomium alkotás új helye a Városháza és az Interspar közötti körforgalom a Piac úton. Vállalkozás indításhoz nyújt segítséget kezdőknek, vissza nem térítendő támogatás formájában egy pályázat. Megalakult a Hét Völgy Turisztikai Egyesület! Töltsük együtt újra az adventi időszakot! Cipősdoboz akciót szervez Ózd Város Önkormányzata.

2015. november 23., 24. hétfő, kedd

Ez az ülések hete. Szerdán, azaz holnap délelőtt képviselő-testületi ülést tartunk a Városházán. Ezt megelőzően már hétfőtől tartanak a bizottsági ülések, ahol az előterjesztéseket tárgyaljuk, pontosítjuk, szükség esetén módosítjuk. Volt ami levéletlre került, többet pedig napirendre kellett tűzni a tervezetteken kívül is. A témákról már olvashatnak ozd.hu oldalon, én bővebben az ülés beszámolójánál írok majd róla.

Oldalak