RIZ GÁBOR BESÜLT: SOKAT AKAR A SZARKA…

"RIZ GÁBOR BESÜLT: SOKAT AKAR A SZARKA…

A trükkös 8 milliós közbeszerzési értékhatár a probléma

Szilágyi György felszólalásában, felvezetésként beszélt arról, hogy a közbeszerzési szabályok kiskapuját kihasználva egyre gyakrabban találni olyan szerződéseket, amelyeket 7.900.000 Ft értékben kötnek, hogy nem lépje át a 8.000.000 Ft-os határt a beszerzés, mert akkor már nem kell megjelentetni a Közbeszerzési Értesítőben a beszerzést, a szerződést, így homályban tartható a szennyes.

Riz Gábor cége az OKT-FORM Bt. beszámolóiban érdekesen alakulnak a számok. Egyes években szinte nulla a cég eredménye, tehát megbízása nem is volt, míg máskor például 2012-ben az említett 7.900.000, 2014-ben pedig – ne feledjük, választások éve volt, tehát minden forint számít – 7.995.000 forint eredménnyel zárt, másképpen fogalmazva az adófizetők pénzéből maximális hasznot hajtott magának.

Ritkán beszél Ózdról Riz
Riz hosszasan érvelt Janiczak “álláshalmozása ellen” hozzászólásában. De elég erőltetettnek tűnt a felszólalás.

Érdekes tény, hogyha valaki végigböngészi az országgyűlési naplót, feltűnő lehet, hogy Riz Gábor Levente felszólalásában milyen keveset hangzott el eddig 6 éves munkája alatt Ózd neve, most mégis Ózdról és a polgármesterről beszélt." http://3600.hu/2016/02/22/sokat-akar-a-szarka/

Szilágyi György országgyűlési képviselő fejtette ki bővebben az érdekes számok rejtélyét felszólalásában amit itt megtekinthetnek:

Az "elfelejtett" havi 523 515 Ft-os jövedelméről pedig később...