Március 25. péntek

► Egy éves ígéretemet váltottam valóra tegnap. Ganyi Károly jól ismert aktív szerepet vállaló ózdi fogyatékkal élővel jártam be Bolyok térségét. A bejáráson a Városüzemeltetés kollégái is elkísértek. Közösen mértük fel azokat pontokat, ahol kerekes székkel gyakorlatilag lehetetlen közlekedni. Az anyagok beérkezésétől függően várhatóan még a nyárig megoldjuk az akadálymentesítést a járdákon.

„Könnyebb lesz kerekesszékkel közlekedni a város utcáin. Erre tett ígéretet ma a Bolyok térségében megtartott területbejárást követően Janiczak Dávid. Ózd város polgármestere egy mozgásában segítségre szoruló férfi, Ganyi Károly társaságában sétált végig több utcát, így mérve fel a hiányosságokat. A szükséges javítási munkákhoz a városüzemeltetési cég munkatársai már tavasszal hozzákezdenek.” http://www.ozd.hu/news.php?id=4302

Ganyi Károly így írt a tegnapi napról Facebookján:

„Néhány napja egy telefont kaptam, hogy ma bejárjuk a várost. „Egészségügyi sétánk“ alatt volt pár pillanat, amikor leizzadtam, mert veszélyessé vált a helyzet, de szerencsére mindig jó kezekben voltam.

Ígérete szerint már tavasszal elkezdődnek a munkálatok.
Továbbá megbízást kaptam, hogy gyűjtsem össze, Ózdon hol nem akadálymentesek a járdák. Ebben kérem minden ózdi segítségét. Aki ismeri a környékét, nagyjából fel tudja mérni azt, hogy egy babakocsival, vagy kerekesszékkel mennyire sima ügy eljutni A-ból B-be.” https://www.facebook.com/ganyi.karoly.official/posts/1052744201453716?pnref=story.unseen-section

► Németh Ákos, az egri Neumann János Szakközépiskola 9/T osztályos sikeres tanulója járt nálam pénteken. Az Arany János programban résztvevő tanuló főként matematika és informatika iránt érdeklődik, de kiváló történelmi érzékkel rendelkezik. Átadta számomra azt a helytörténeti művét melynek címe: Ózd története a kezdetektől a XX. századig. Erről előadást is tartott egy debreceni rendezvényen. Köszönöm az ajándékot, el fogom olvasni! További sok sikert és sikeres életpályát kívánok Ákos!

► Továbbra is Hétes telep: „Folyamatos a takarítás Hétes telepen. A helyiek közül többen ma is szorgalmasan tisztították lakókörnyezetüket, az összegyűjtött szemetet három nagy konténerbe pakolják. Időközben állatvédők is jártak a telepen és kilenc kutyát vittek el onnan. A takarítás befejezése után a házszámok rendezése lesz a következő megoldásra váró feladat Hétesben.

„Főként az apróságokat hagyták kint, a nagyja szemét már eltűnt. A völgyben több évtizedes hulladék van felhalmozva, annak eltüntetésében majd segítünk, mert oda munkagépekre lesz szükség. Közben zajlik az utcabizalmi személyek toborzása is, akik odafigyelnek majd arra, hogy Hétes telep lakói ezt követően is rendet tartsanak majd maguk körül” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

„Több kóbor kutya is van a helyszínen és vannak olyan családok, akik oltás és a szükséges chip nélkül tartják a kutyákat. A kóbor kutyák közül tegnap ötöt az állatmenhelyre vittek el, ma pedig négyet a gyepmesteri telepre szállítottak el. Azok, amelyek itt maradtak, azokat gazdáiknak április 8-áig kell beoltatni és bechippeltetni” - mondta Janiczak Dávid.” http://www.ozd.hu/news.php?id=4303

► Egyet előre! Óraátállítás lesz a hétvégén! Köszönöm a cikk írójának, hogy egy korábbi versemmel színesítette cikkét! :)  http://videk.ma/2016/03/25/ujra-tekerni-kell-egyet-hetvegen-az-orankon/

► Fotósok figyelem! Észak-Borsodi fotópályázat. Ózdon is sok tehetséges és sikeres fotós él, bízom benne, hogy indultok rajta ti is! Másolom a felhívást:

„2016. február 15-én elindult a Bánhorváti – Nagybarca Polgári Együttműködési Egyesület szervezésében a II. Észak - Borsodi Fotópályázat, melynek gálaműsorára 2016. május 21-én 11:00 órakor kerül sor Sajószentpéteren a Petőfi Sándor Művelődési Házban (Sport út 1).
A megnyitó ünnepségen köszöntőt mond: Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, a kiállítást megnyitja Török Dezső B-A-Z Megyei Közgyűlés elnöke.

Tavalyi felhívásunkra huszonöt településről, 153 fotóval pályáztak a versenyzők. A gálaműsoron a beküldött pályamunkákból kiállítás nyílt, amely végigvándorolt a térség településein.

A 2015. évi gálaműsor összefoglalója az alábbi linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=f2q_1qwsaJM
Az idei pályázatra az alábbi három kategóriában várjuk a pályamunkákat értékes díjak kerülnek kiosztásra.

A pályázati felhívás az alábbi linken tekinthető meg:

Jó hétvégét, áldott húsvétot kívánok!