Március 23-24

► Lehetőségünkhöz mérten minden nap sétálni megyünk Fidrus Péter alpolgármester úrral. A séták folyamán személyesen is közelebb kerülünk a lakossághoz, nagyon helyesen sokan megállítanak, és elmondják, min kellene még változtatni. Saját szemünkkel is sok javítani valót találunk, amikben intézkedünk is. Több területen érezhető folyamatosan és lesz méginkább érezhető a jó idő beköszöntével a változás, a megújulás, racionalizálás a közterületeken.

► Az Oxigén gyár mellett, az Irinyi útra a Hangony-patakon átívelő gyaloghíd és annak környezete újul most meg. Ez a környezet és híd az elmúlt 20 évben nem kapott törődést. Most a híd rozsdamentesítve lett, és új, ezúttal barna festést kap. A hozzá vezető ösvényeket új járdalapokkal borítjuk, szintén a kitaposott útvonalak mindegyikét, környezetét parkosítjuk, növényekkel, virágágyásokkal látjuk el. A munkát a Városgondnokság munkatársai végzik, meglehetősen gyorsan. Köszönet nekik érte a többi munkáért is!

► Az elmúlt napokban már bemutattam a Hétes-telepen indult akciót, a takarítás ma is folyt, holnapra ígérték a házszámok feltüntetését. A telep lakóházak és út körüli övezetei már tiszták, a távolabbi környezet évtizedes hulladékainak eltávolítása van hátra. Ezek mellett április 8. a határideje a kutyák chip-pel való ellátáshoz és oltásához. Ma Fazekas Ildikó állatvédő segítségével 5 kóbor kutyát elvitettünk a helyszínről. http://www.ovtv.eu/index.php/20-hirek/702-takaritas  http://www.ozd.hu/news.php?id=4298

► 103 csökkent munkaképességű dolgozik immáron a Főkefe ózdi munkahelyén. Ügyvezetőjük és telephely vezetőjük járt ma nálam, akikkel megegyeztünk a bővítésben. Így a jövőben nagyobb területen végezhetik a munkát és bízunk benne, hogy tovább növelik a létszámot is. Az elmúlt hónapokban 50 fővel gyarapodtak. Az ott dolgozók szeretik a közösséget és szeretnek ott dolgozni.

► A MOB és a Pöttyös Túró Rudi akciójában 2016 márciustól megjelentetnek egy albumot, amibe olimpikonokat lehet gyűjteni kis kártyákon, azok pedig a termékkel lesznek elérhetők. Így Ózd büszkesége Nagy Nikoletta is szerepet kapott az egyik kártyán, ami már elérhető. Gratulálok!

► Tartó Lajos képviselő társam még az elmúlt héten kapott enyhe stroke-ot, az ózdi kórházban lábadozik. Állapota javuló, legutóbbi látogatásom alkalmával már a kedélyállapota is sokkal jobb volt. Kérek mindenkit, hogy szorítsunk Képviselő Úrnak a mielőbbi gyors felépülésért!

► Tegnap a Petőfi Sándor Általános Iskolának adhattam át azt a névadójukról készült faragott képet, melyet még tavaly adományozott Novák Tamás – Novákfalva alapítója és tulajdonosa. Igazgató Úr végigvezetett az iskolán, egy-két osztályterembe is benéztünk. Jó hangulatú, jól felszerelt iskolája a városnak.

► A zeneiskola igazgatójának pedig egy újonnan összeállított számítógépet adtam át, munkája megkönnyítésére. Bár az iskola fenntartója nem az önkormányzat, felelősséget érzek városunk intézményei iránt, hiszen a mi gyermekeink, diákjaink nevelése folyik bennük. Itt pár hangszert is kipróbáltam. „A legújabb gépünk 2004-es gyártású volt. Tehát a mindennapi irodai munkához, internethez, adminisztrációs ügyintézéshez, saját készítésű kották nyomtatásához nagyon jól fogjuk tudni használni ezt a gépet” - mondta Boros Géza, az Erkel Ferenc Tagiskola intézményvezetője.” http://www.ozd.hu/news.php?id=4293

► Összeültünk a kollégáinkkal és megállapodtunk a megálmodott Trianon emlékhely alapjairól. Várhatóan az idei Trianon megemlékezésünket már méltó körülmények között tehetjük meg.

► Tovább fejlesztettük a turisztikai pályázatunkat, melynek elemeiről akkor számolok be, ha sikerült véglegesítenünk. Közben a jövőhéten beadandó korábban már említett két pályázatunkat véglegesítettük.

► Az Atomium alapja elkészült, a lábazat várat még magára, de hamarosan ki fog kerülni az új helyére, a Városháza melletti körforgalomba, a Piac útra.