Március 22. - Lakossági akció kezdődik Hétes-telepen

Takarítással kezdődik Hétes-telep rendbetétele. Az elmúlt időkben rengeteg millió Ft áramlott Ózd sajnos legrosszabb hírű cigánytelepére. Ezek vagy el sem értek odáig, vagy kútba dobott pénzé váltak. Alpolgármester úrral, a terület képviselőjével Dr. Kósné Dargai Ritával, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökével Váradi Józseffel, roma referensemmel, Berki Lajossal, a Városi Rendészettel, a lakáskezelő Ózdinvest Kft. munkatársaival mentünk ki délután a helyszínre.

Összehívtam mindenkit a telepről, aki akart és érdeklődött az együttműködés iránt, megjelent. Egyben azonnal megegyeztünk, ők sem örülnek neki, hogy rossz hírű a telep. Alapszabálynak lefektettük, hogy először bizonyítaniuk kell. Nem foglalkozom az elmúlt évek történéseivel, a próbálkozásokkal, tiszta lappal indulhatnak, innentől azonban jelentős javulást várok. Több szintre osztjuk a fejlődést, minden szint elérésére határidőket szabunk.
Megegyeztünk, hogy Húsvétig kitakarítják önmaguk a telepet és környékét – ezt holnap el is kezdik -, ami jelenleg szemétszőnyeggel borított. Ezután kezdődik a fenntartás, ami sokkal fontosabb. Összetakarítani és rendet rakni viszonylag gyorsan megy, az, hogy a jövőben is fenn tudják-e tartani az már más kérdés, jelenleg megígérték. Utcabizalmik is ki lesznek nevezve, akik felelősséget vállalnak a telep lakóiért, az ellenőrzés rendszeres lesz részünkről és a szervek részéről.
A cél: A telep hírnevét átfordítani, példát mutatni más telepek lakóinak is. Ebben is teljes volt az egyetértés.

Tehát egyelőre első fázis: takarítás. Ennek menetéről is be fogok számolni, aztán folytatjuk a többi területen is a rend és normális életvitel bevezetését.

Semmilyen formában kívülről érkezőket nem fogadunk, elkerülhetnek a jogvédők, és mindenféle szervezet, akik már több kárt okoztak a telepen, mint hasznot. Ózdi ügy, együtt oldjuk meg.