Jóléti intézkedések Ózdon és reagálás a Fidesz újabb támadására

Fejlődik a város – jóléti intézkedéseket vezettünk be

Családalapítási támogatás

20 év fölötti első gyermeküket világrahozó ózdi házastársak, vagy élettársak, nettó 300 ezer Ft egyszeri támogatásban részesülnek Ózdon, amennyiben legalább egyikük 380 napos folyamatos munkaviszonyt tud igazolni. A rendelet március elsejétől hatályos, így a március elseje utáni születésekre vonatkozik.

Szeretnénk a családalapítás kezdeti nehézségeit könnyíteni ezzel az új támogatási formával, bízunk benne, hogy sok ózdi családnak tudunk vele még nagyobb örömet szerezni az élet egyik legboldogabb pillanatában.

Tanulást elősegítő támogatás

Újabb támogatási formákat vezettünk be a diákok körében is, mellyel nem titkolt céljaink, hogy az ózdi fiatalokat Ózdon tartsuk, ózdi középiskolát válasszanak, valamint, hogy ösztönözzük őket a minél jobb tanulmányi eredmény elérésére.

• Legalább 4.5-ös tanulmányi átlag esetén havi nettó 10 000 Ft
  • Legalább 4.7-es tanulmányi átlag esetén havi nettó 15 000 Ft
  • Legalább 4.9-es tanulmányi átlag esetén havi nettó 20 000 Ft

Aki pedig minden tárgyból jeles érdemjeggyel érettségizik egyszeri nettó 50 000 Ft támogatásban részesül.

A támogatások jelentős anyagi segítséget jelenthetnek a diákoknak tanulmányaik során, sőt arra is lehetőséget adnak, hogy későbbi, felsőoktatásban eltöltött éveiket alapozzák meg vele. A támogatást szeptemberben lehet igényelni 10., 11., 12. osztályos tanulóknak, akik érettségire felkészítő középfokú oktatásban vesznek részt.

Szociális rendelet módosítása, támogatások növelése, jogosultak körének bővítése

Több támogatási formában is növeltük az adható összegeket és a jogosultak körét.

• A gyermekek gyógyszertámogatásánál a jövedelemhatárt 20%-al, a kapható összeget 2 000 Ft-tal növeltük.
  • A felnőttek gyógyszertámogatását 2 000 Ft-tal növeltük, a jövedelemhatárt 70%-al emeltük meg.
  • Gyermekek részére a szemüveg vásárlási támogatást szintén 2 000 Ft-tal, a jövedelemhatárt 20%-al növeltük.
  • A lakhatási támogatások tekintetében minden kategórián havi 2 000 Ft-os emelést eszközöltünk.

támogatások növelése segíteni fogja a nehezebb anyagi körülmények között élők megélhetését.

A fenti támogatások részleteit, feltételeit a rendeletből ismerhetik meg: http://www.ozd.hu/content/cont_56c2de2ccd2cd1.33377193/2_napirend_egyeb_...

„Két új támogatási formát fogadott el mai tanácskozásán Ózd Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A városvezetés a családalapítást és a tanulást is ösztönözné, méghozzá azzal a nem titkolt céllal, hogy így igyekezzen megállítani a térségre évek óta jellemző elvándorlást. A juttatásokat Janiczak Dávid polgármester szerint a költségvetés biztonságosan fedezi.http://www.ozd.hu/news.php?id=4212

A testületi ülés többi témájáról bővebben itt: http://www.ozd.hu/news.php?id=4211

Mivel a hazugságban, tényelferdítésben, demagógiában nagy gyakorlattal rendelkező Fidesz-KDNP már annyira fél a Jobbiktól, hogy nincs nap, hogy ne indítson támadást, újra reagálnunk kellett a legfrissebb gyomorforgató sajtótájékoztatójukra. Ennél már csak az gyomorforgatóbb, hogy ha megnézzük a „kiegyensúlyozott” „független” magyar média híradási szokásait. Az ő böffenésükre minden sajtóorgánum, legyen az szinte az összes hírportál, újság, rádió, televízió hozza a szemenszedett hazugságaikat, míg a mi álláspontunkat, többek közt a tegnap itt olvasható lemondásomat mindössze három hírportál jelentette meg. Mindeközben Riz Gábor harmadik típusú vagyonnyilatkozata vált megtekinthetővé a Parlament oldalán, azaz másodszor is módosított azt. Tehát a reakciónk:

Reagálás Hollik István sajtótájékoztatójára: Várjuk a Janiczak Dávidéhoz hasonló bátor lépéseket a Fidesztől

A félmilliós fizetéseket elfelejtő, majd suttyomban vagyonnyilatkozatokat javítgató Fidesznek magán kellene kezdeni az elszámoltatást. Így például felelősségre kellene vonnia Ózd korábbi, fideszes polgármesterét, aki a várost eladósította, engedte, hogy az alapvető együttélési normákat betartani képtelen személyek lelakják bérelt lakásukat, és még a bérleti díjat se fizessék. A korábbi fideszes polgármester emellett négy helyről több mint egymillió forint fizetést vett fel, de ez a Fideszt nem zavarta.

Ezek után nem csoda, hogy Ózd kétharmados többséggel választotta meg a jobbikos polgármestert. Azóta stabil a város pénzügyi háttere, csökkentek az önkormányzatnak nem fizető bérlők tartozásai. A jobbikos önkormányzattól 300 ezer forint anyagi támogatást kapnak a TB-jogviszonnyal rendelkező első gyermeket vállalók, és tanulást elősegítő támogatásban részesülnek a kiemelkedően jól tanuló diákok. A jobbikos önkormányzat most kívánja emelni a gyógyszer-, valamint a lakhatási támogatás összegét is.

Várjuk a jobbikos polgármesteréhez hasonlóan bátor lépéseket a több helyről fizetést felvevő fideszesek részéről, még akkor is, ha esetleg a máshonnan kapott, akár többszázezres fizetésüket „elfelejtik” feltüntetni vagyonnyilatkozatukban.

Jobbik Magyarországért Mozgalom