Január végi hétvége

Pénteki szabadnapomon Salgótarjánban jártam, ahol hamarosan időközi polgármester választás lesz. A mi polgármester jelöltünk Hulitka István, az ő kampányát segítendő készítettek velem pár felvételt, mi pedig egy tartalmas ismerkedő beszélgetésbe kezdtünk. Istvánnak sok ózdi kötődése van, dolgozott a vasgyárban, majd később a borsodnádasdi Ples-nél is.

Estére már Ostorosra voltam meghívva, hiszen ott is polgármester választás lesz, ráadásul igen közel van a dátum, jövőhéten vasárnap döntenek az ostorosiak. Egy beszélgetés keretében Tietze Nándor polgármesterjelölt mutatta be a programját, majd engem kértek fel egy rövid beszédre, ezt követően pedig Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő tartotta meg beszédét. A ’hivatalos’ rész után a helyi szervezet pogácsával és forró italokkal vendégelt meg minden érdeklődőt és részt vevőt, még több mint egy órán keresztül tudtunk személyesen beszélgetni a vendégekkel az elképzelésekről, a tervekről. Bízom benne, hogy február 7-e után Ostoros is Jobbikos polgármestert fog választani és elindulnak a fejlődés új útján.

Szombaton délelőtt pedig már Budapestre tartottunk párommal, Vona Gábor évadnyitó rendezvényére. Polgármester társaim körében, közel az ózdi bajtársaimhoz néztük a kulturális műsort, majd figyeltük Elnök Úr iránymutató szavait.

Vona Gábor elnök úr beszédében több új irányvonalat is kijelölt az előttünk álló évre. A legfontosabb a hídépítés. A beszédről bővebben itt olvashatnak:

„Hídépítést, új, valódi nemzeti konzultációt hirdetett meg a Jobbik elnöke hatodik évnyitó beszédében, mely mintegy kétezer ember előtt, emelkedett hangulatban zajlott. Vona Gábor szerint pártjának 2018-ig már ellenzéki kormányzást kell folytatnia, és ehhez három főbb területet jelölt meg.” http://alfahir.hu/vona_gabor_epitsunk_hidat

Pár fontos gondolat tegnapról: „Jogilag 2018-tól tudunk kormányozni, de a gyakorlatban nem várhatunk addig. Bizonyos területeken már most el kell kezdenünk ellenzékből kormányozni. Vannak ugyanis olyan társadalmi, politikai folyamatok, amelyek megoldását a kormány nem vállalja fel, vagy éppen ellenkezőjét cselekszi, mint kellene. Ezeken a területeken fel kell vállalnunk a kormányzati felelősséget.”

„Nem hiszek a turáni átokban, a megosztottság bennünk van. Ezért a sorsfeladatunk az, hogy hidakat építsünk. Ezt csak mi tehetjük meg, a Fidesznek és az MSZP-nek ugyanis érdeke a társadalom megosztottságának fenntartása.”

A teljes beszédet megtekinthetik itt: https://www.youtube.com/watch?v=ln-sp0IzKhs

Rövid összefoglaló: https://www.youtube.com/watch?v=V4hAY-7Gmes&feature=youtu.be

A rendezvény előtt és után is lehetőség nyílt érdemi beszélgetésekre kollégáimmal, párttársaimmal, szokásosan jó hangulatban, baráti környezetben telt a rendezvény.