Február utolsó hétvégéje

► Igaz ilyenkor már késő, és a cikk nézettségét össze sem lehet vetni az eredeti valótlan állítást tartalmazó cikkével, de megtették (24.hu):

„Internetes portálunkon 2016.február 2-án „Álomautóval” gyarapodott az ózdi polgármester” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere öt helyről összesen csaknem egymillió forintot, illetve összesen 972.323 forint fizetést vesz fel. A valóság ezzel szemben az, hogy ezen összegek Janiczak Dávid bruttó fizetésének számadatai, amelyről az adózás után ténylegesen felvehető összeg az egymillió forint értéket meg sem közelíti.” http://24.hu/kozelet/2016/02/26/helyreigazitas-8/

► Orosz diplomaták jártak pénteken Ózdon. Vendégeinknek bemutattam a várost, beszélgettünk a jövő lehetőségeiről és meg is állapodtunk abban, hogy a gazdaság fejlesztésére, a kapcsolatok erősítésére milyen lépéseket tegyünk és ők miben tudnak segíteni a közeljövőben. Bízunk benne, hogy tartalommal teli kapcsolat lesz. A delegáció jól érezte magát nálunk, megszerette a várost, egyikük akár a nyugdíj utáni éveket is el tudná itt képzelni. Eddig még minden Ózdra érkező delegáció álmélkodott városunk szépségén, és nem csak mondják, mert a szemek a nem hazudnak. Merjünk mi is büszkék lenni!

►  „Első alkalommal csatlakozott városunk a Wass Albert felolvasó maratonhoz. A helyi közintézmények óránként vették át egymástól a stafétát, hogy minél több irodalomkedvelőt vonjanak be a huszonöt órás programba. Az érdeklődők magyar írók és költők műveit adhatták elő, és hallgathatták meg. Volt, aki saját alkotással is készült a rendezvénysorozatra.

„Évek óta járunk Erdélybe, Wass Albert szülőföldjére. Ez mind-mind befolyásolt abban, hogy amikor meghallottuk ezt a lehetőséget, akkor az intézmény is csatlakozott hozzá. Én magam is kedvelem Wass Albert műveit. Régóta olvasom, és igyekszem ezt átadni a gyerekeknek is” - fogalmazott a József Attila Gimnázium igazgatója, Tuza Ottó.” http://www.ozd.hu/news.php?id=4217

A felolvasó maraton a városi rész után a Jobbik irodában folytatódott ózdi, és választókerületi vendégek részvételével. Köszönöm a kitartást!

► Pénteken este Salgótarjánban tartottunk beszélgetős fórumot. A rendezvény vezetője Dudás Róbert Mátraballa polgármestere volt, ő kérdezte Vona Gábort, Hulitka Istvánt és engem, az aktuális témákról. Jó hangulatban telt az este, a nézők is sok kérdést felvetettek amikre szintén válaszoltunk. Salgótarjánnak is jár a szebb jövő!

► Szombaton délután Mezőberényben, este pedig Szarvason tartottam fórumot Samu Tamás Gergő békési kollégám meghívására. Mind a két helyen jelen volt a média és szép számban gyűltek össze a hallgatók is, tartalmas fórum keretében igyekeztem bemutatni, hogyan is működik egy jobbikos városvezetés.

► Véget ért a Fiat Barchettám licitje, így 741 341 Ft-os áron egy 28 éves budapesti srác fogja kedden megvásárolni, akinek szintén régi álma egy ilyen autó. Az eladásról természetesen szintén beszámolok.

► „Folytatódott az ÓAM-Ózdi KC tavaszi sormintája. Egy idegenbeli győzelem, majd egy hazai döntetlen. Ezután ismét egy vendégsiker, szombaton pedig megint iksz. Szakál György együttese egy pontot megmentett a MOL-Pick Szeged U23 csapata ellen. A vendégek szinte végig vezettek a találkozón, ám a mieink óriásit harcoltak, végig hittek abban, hogy nem maradnak alul az alföldiekkel szemben. Egy rendkívül izgalmas hajrában végül Horváth Szilárd három másodperccel a vége előtt egyenlített.” ME

Jó pihenést kívánok mindenkinek és sok erőt az új héthez! Új hét, új kihívások, de megbirkózunk velük! Igaz? ;)