2017 szeptemberében indulhat az első ózdi főiskolai évfolyam a Miskolci Egyetemmel közösen

A Miskolci Egyetemmel megkötött korábbi megállapodás értelmében megkezdődött azoknak a szakoknak a szakmai egyeztetése, melyekkel 2017. szeptemberében beindulhat a „Közösségi Főiskola” a városban. Az indítandó képzések kapcsán figyelembe kell venni az Egyetem lehetőségeit, a nagyvállalatok és ágazatok foglalkoztatási igényeit és a továbbtanuló diákok érdeklődését is.

Kedden az Olvasó Mizerák termében minden érintett összeült egy hosszú kerekasztal megbeszélésre, műhelymunkára. A Miskolci Egyetem rektor helyettese, középiskolák igazgatói, a Klik tankerület vezetője, a nagyfoglalkoztatók képviselői, a térség országgyűlési képviselője, az önkormányzat oktatásért felelős referense, és jómagam.

A realitás azt mutatja, hogy a kezdetekben 2-3 szakon indulhat be a levelező képzés. A szakemberek szerint egy mérnöki szaknak mindenképpen helye van a közösségi felsőoktatásban Ózdon, kitörési pont lehet a MaNDA kulturális, pedagógia és informatikai szakemberigénye de érdemes megfontolni a diplomás szociális munkások képzését, hiszen a környéken erre is komoly igény mutatkozik.

„Ózd – A városban induló közösségi felsőoktatási képzéssel kapcsolatban a helyi gazdaság és a közösség érdekekeit kell figyelembe venni. A Miskolci Egyetemmel megkötött korábbi megállapodás értelmében 2017 szeptemberétől közösségi felsőoktatási képzés indulhat Ózdon.” http://www.boon.hu/ket-harom-szakon-oktathatnak-ozdon/2995709