2016. május 3.

Álláshirdetések a feltöltött képek közt! Városi rövid hírek. Megújult a kerékpáros Kresz pálya. Majális volt hétvégén az Ifjúsági Parkban. Szávay István országgyűlési képviselő utána járt a Susa-Jéne határátkelő megvalósításának. ’Közlekedik a család’ vetélkedő lesz vasárnap a Nagyparkolóban. Folytatódik az „Oda építünk járdát, ahol járnak” program. Önkéntes munka a hódoscsépányi temetőben. Átadtuk az Újváros Téri Általános Iskolát. Ballagások és érettségik - búcsú és vizsga.

►Közel 40 féle munkakörre meghirdetett álláslehetőség jelent meg az ózdi Szuperinfóban! Kigyűjtöttem őket, hogy itt is elérhetőek legyenek. Nem mind ózdi, de a legtöbb igen, vagy a szűk vonzáskörzet, itt viszont vegyesen találhatóak meg. Az egész újság is elérhető webes felületen is:http://www.szuperinfo.hu/special/ujsag-ozd24

►Az Ózdi Távhő Kft. a múlt héten Városi Stadion területén lévő vezetéklyukadáson kívül további hibás szakaszokat tárt fel: a Városi Uszoda, a Nemzetőr út 14-17., valamint a Lomb út területén. Az anyagszükséglet felmérése / beszerzése folyamatban van. A központi fűtésleállítás az OMSZ előrejelzése alapján továbbra sem történt meg a hűvös időjárás miatt.

►Az ÓVI munkatársai a héten 200 db virágládát készítettek, melyet a város különböző intézményeiben, illetve területein fognak elhelyezni. A Nagy Imre úton kukatárolókat helyeztek ki, a Sajóvárkonyi Általános Iskolában járdaépítés valósult meg, valamint a városközpontban lévő Szolgáltatóház elé buszpavilon került elhelyezésre. A polgármesteri hivatal előtti körforgalomban sziklakert építése folyik, míg a zöldfelületek karbantartása folyamatosan zajlik.

►Az ÓTSZEGYII a Startprogram Iroda mezőgazdasági programjának köszönhetően az eddigi 230 db tojás mellé 180 db hónapos retket is kapott. A Hajléktalanokat Ellátó Intézményi Egységek és Szenvedélybetegek Nappali Intézményével közös szervezésben a Föld napja alkalmából 3 db tuja fa le elültetve a belső udvarra (Ózd, József Attila út 3.), melyet a Nagybalyi Kertészet adományozott az intézménynek. A héten kenyéradomány érkezett hozzájuk a Római Katolikus Karitasztól. A Család – és Gyermekjóléti Központ folyamatos ruhaadományokkal segíti a rászoruló családokat. Április 21-én tartották a Bölcsődék Napját, melyen a szakmai évértékelés mellett vetélkedőre és közösségépítésre is sor került.

►Megújult a kerékpáros Kresz pályánk! Sokan tanultuk a közlekedési szabályokat ezen a jól kialakított, táblákkal ellátott aszfaltos pályán biciklivel. Az elmúlt években azonban táblái már nem voltak, a felfestések lekoptak az aszfaltról. A táblákat pótoltál, a környezetét rendezték, a park padjait felújították. Az aszfalt pálya is meg fogja kapni a felfestését, amint a közbeszerzési eljárás lezárul.
Érezzék jól magukat a használók, menjen ki minél több gyermek, készüljenek az okos, körültekintő közlekedésre.

„Teljesen felújítják a mini KRESZ-pályát a városüzemeltetés munkatársai. A terület rendbe tételére lakossági igény merült fel. Több kisgyermekes szülő jelezte ugyanis, hogy a korábban kihelyezett jelzőtáblák hiányoznak onnan, így eredeti funkcióját már nem látja el.”http://www.ozd.hu/news.php?id=4420

► „Együtt majálisoztak az ózdiak az Ifjúsági Parkban. A városi ünnepségre sokan kilátogattak, hogy baráti társasággal vagy éppen közös családi programként töltsék el a délutánt. A munka ünnepének, habár megváltozott formában, de mind a mai napig szimbolikus ereje van. A szokások ugyan megváltoztak, de ismét bebizonyosodott, hogy a közösségi ünneplés még mindig fontos városunk lakóinak.”http://www.ozd.hu/news.php?id=4424

►Ózd Susa városrészét (a hűség faluja) és a felvidéki Jéne települést szilárd útburkolatú út kötheti össze, így újra kötést teremtve a trianonkor elválasztott területek, családok között. A projekt állásáról, várható kezdéséről, elkészültéről érdeklődött Szávay István országgyűlési képviselőnk:

„Tartó Lajos ózdi önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmem a Jobbik tavaszi kihelyezett frakcióülése során arra a problémára, hogy Ózd-Susa és a hozzá igen közel lévő felvidéki Jéne között a mai napig sincs közúti kapcsolat és határátkelő, pedig a magyar és a szlovák kormány már többször megállapodott ezek létesítésében.

Az ügyben írásbeli kérdéssel fordultam a kormányhoz, melyben érdeklődtem, hogy mikorra várható az út és a határátkelő elkészülése, melyek nagyban segítenék a helyiek életét. A minisztériumi válasz túl sok konkrétumot sajnos nem tartalmaz, részben az általam leírtakat ismétli meg, konkrét válaszként pedig úgy fogalmaz, hogy a "beruházás a tervek szerint a jelenlegi európai uniós költségvetési ciklusban megvalósul.”http://www.szavayistvan.jobbik.hu/mikorra_k_sz_l_el_az_zd_s…

►Vasárnap, azaz 8-án kerül megrendezésre a „Közlekedik a család” vetélkedő a nagy parkolóban. A rendőrséggel közösen szervezi a Miksztai Autósiskola. Sok érdekes bemutató program lesz. Tűzoltók, mentők, rendőrség, a szilvásváradi kalandpark mobil mászófallal, szimulátorok és még sok egyéb, és mind emellett a vetélkedő a családok között. Értékes nyeremények várnak mindenkit. A felhívás a feltöltött képen található! Jó program lesz!

►Lakossági kérésre elkezdődött a Vasvár út 39 előtt, a Katona József úti Bölcsödéhez vezető járda kialakítása. Eddig itt egy kitaposott ösvény volt, most az SPI által gyártott betonlapokkal szilárd burkolatot kap! Tovább folytatódik tehát az „Oda építünk járdát, ahol járnak” program.

►Önkéntesek takarították ki a hódoscsépányi temetőt Fidrus Péter alpolgármester úr, a terület képviselőjének szervezésében. Az ő beszámolóját idézem:

„A mai napon mintegy tucatnyi lelkes, tenniakaró emberrel ismét megtisztítottuk a hódoscsépányi temetőt. A szorgos kezek mellé egy lovaskocsi is segítségül érkezett, a jelen lévő gyerekek nagy örömére és megkönnyítve a mi munkánkat. Szerencsére időről-időre egyre kevesebb a szemét a temető kerítése mellett, azonban még így is sokan úgy gondolják, hogy egyszerűbb eldobni a bozótosba, mint levinni a konténerbe a keletkezett hulladékot.

A napokban kihelyeztettem egy figyelmeztető táblát is a temetőben, remélem meglesz a hatása.
A takarítás mellett Gábor Medve és csapata a füvet is lekaszálja a területen, hogy Pünkösd napjára esztétikus környezet fogadja a temetőbe érkezőket. Ez a fajta társadalmi munka több szempontból is rendkívül hasznos. Egyrészt együtt örülhetünk a közösen elvégzett munka eredményének, másrészről pedig összekovácsolja azt a magot, amely tenni kíván szűkebb környezete szebbé, élhetőbbé tételéért.
Köszönöm azoknak, akik részt vettek a mai önkéntes munkában!” A városi honlapon: http://www.ozd.hu/news.php?id=4422

► „Ünnepélyes keretek között vehették birtokba iskolájuk felújított épületét az Újváros téri diákok. A nemzeti színű szalagot Janiczak Dávid polgármester vágta át dr. Mészáros Miklós önkormányzati képviselő és Galkóné Szabó Mária igazgató társaságában. Az intézmény vezetője ünnepi beszédében azt ígérte, munkájukkal és eredményeikkel a jövőben is a város hírnevét öregbítik majd.” http://www.ozd.hu/news.php?id=4426

► Múlthéten megtörténtek a ballagások Ózdon is. Sűrű programom miatt, csak a Bródy Imre Szakközépiskolába volt most alkalmam megjelenni, de jó volt látni volt iskolám diákjait, hogy egy újabb évfolyam készül az érettségire, s vele a nagybetűs életre.

„Ballagási ünnepségeket tartanak a város középiskolái. Több száz végzős diák vesz búcsút a helyi oktatási intézményektől, hogy lezárva életük egy fontos fejezetét újabb utak felé nézzenek. A Bródy Imre Szakképző Iskola ballagó diákjait is tartalmas útravalóval engedték el tanáraik.”http://www.ozd.hu/news.php?id=4421

► Hétfőn pedig már a magyar érettségi várta a végzősöket. „Ma reggel nyolc órakor megkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák. A diákok elsőként ezúttal is magyar nyelv és irodalom tantárgyból adhattak számot tudásukról, amit kedden a matematika-, szerdán pedig a történelem-feladatlapok kitöltése követ majd. Városunkban 112 gimnáziumi tanuló érettségizik idén, közülük 34-en tesznek emelt szintű vizsgát valamely tantárgyból. Az ózdi szakközépiskolákban 152 diák kezdte meg az érettségi vizsgákat.” http://www.ozd.hu/news.php?id=4427

(Sajnos nem tudtam értelemszerűen rendezni a képeket, valami probléma van a Facebook feltöltési rendszerével...)

Jó éjszakát! Kellemes pihenést!