2016. június 24. Péntek

Ózdon kiemelt figyelmet fordítunk az állatvédelemre. Az állatmenhely támogatása mellett, ebben az évben a startmunka programnak köszönhetően bővítjük a gyepmesteri telepet, ahonnét az állatok általában gazdára is találnak. A befogadóképesség növelésével azonban minél többjüket tudjuk megmenteni az utcáról.

"A szennyvíztelep és a komposztáló telep szomszédságában kialakítandó állatmenhely az Ózdi Városüzemeltető Intézmény által kialakítandó gyepmesteri teleppel közös telephelyen kerül kialakításra.

Az elvégzendő megvalósítást a tereprendezési és a szükséges bontási munkálatokkal kezdtük. Elhordásra került az összegyűjtött hulladék, illetve kitűzésre az építendő betonkerítés és dróthálós kerítés nyomvonala. A leendő állatmenhelyen felállításra kerülő kennelek területét az ott található romos épület maradványaitól megtisztítottuk, amelyből több újra felhasználható építési anyagot sikerült kinyerni.

Az ingatlan átalakításához szükséges anyagok egy része már megérkezett a területre, az építési munkák elkezdődtek.

Az új gyepmesteri és állatmenhelyi telep a térbetonozás, a villamos- és vízbekötés, kerítés megépítése, kennelek elhelyezése után kerülhet üzembe helyezésre, amelyet az Ózdi Városüzemeltető Intézmény fog a jövőben üzemeltetni."