2016. július 5. Kedd

Diákmunka, kisebb városi fejlesztések, tanfolyam lehetőség, ózdi futónap, nyugdíjas kapcsolatépítések

►Még nem késő diákmunkára jelentkezni!

Ezen a héten is várják a diákmunkára jelentkező fiatalokat, akik augusztus hónapban is 4 héten keresztül, napi négy órában tudnak majd munkát végezni az ózdi önkormányzat különböző intézményeiben.

Jelentkezés helyszíne: ÓVI Városüzemeltetési és foglalkoztatási osztály; Ózd, Zrínyi út 5. 2. em. 210.

Feltételek:

* nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszony;

* a diákmunka-szerződés megkötés napján már betöltött 16. és a szerződésben rögzített utolsó munkanapon még be nem töltött 25. év;

* a programba történő bevonás előfeltétele az Ózdi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (régi ismertebb nevén Munkaügyi Központ) történő megjelenés és regisztráció.

►TANFOLYAM! Máté István, aki körülbelül egy éve tért haza Ózdra, képzést hirdet. Tudását szeretné átadni másoknak is, hogy biztosíthassák megélhetésüket. Ajánlom azok figyelmébe, akik szívesen képeznék magukat tovább, a biztosabb foglalkoztatás reményében. Az ő felhívása következik:

"Piszkos12 néven "Digitális Animáció- és képszerkesztés" intenzív nyári tanfolyamot indít az Exographic Grafikai Manufaktúra Ózdon is. A tanfolyam nevében a piszkos azt jelzi, hogy piszkosul jól lehet ezzel a tudással keresni, és 12 mert csak tizenkét embert képeznek ki egyszerre. Több éves tanári, és országos médiavállalatoknál szerzett napi szintű tapasztalatok alapján állították össze a tanfolyam anyagát. Ez a képzés szándékosan nem OKJ, viszont biztos tudást igér. A végzett hallgatók képesek lesznek televízióknál, újságoknál, nyomdáknál, reklámügynökségeknél, vagy akár szoftverfejlesztő cégeknél felmerülő képszerkesztési és mozgóképi feladatok elvégzésére. A tréning naprakészségét mutatja, hogy a legelismertebb képalkotó szoftverek legfrissebb verzióit oktatják, ami ritkaságszámba megy országos szinten is."

Nyílt nap: 2015. július 14. / Olvasó 17.00; Kezdés: 2015. augusztus 1. / Olvasó 17.00 Jelentkezés: 06 70 / 666 63 47; További információ: www.exographic.hu/tanfolyam

►Alpolgármester Úrral sétákat szoktunk tenni a városban, amik során felmérjük, hogy min lehetne még javítani, ésszerűsíteni. A nagyobb dolgokat megjegyezzük és keressük a forrást rájuk, a kisebbeket pedig a Városüzemeltetés vagy a Startprogram Iroda rövid határidőn belül elvégzi. Ilyenek az alábbiak is, amiket még tavasszal terveztünk el, és kértünk az intézményünktől. Részlet az ő beszámolójukból:

• „Befejeződött a Vencel téri lépcső felújítása. A régi töredezett járdalapok eltávolításra kerültek, a csúnya látványt nyújtó támfalat pedig elbontottuk, majd következett az új betonozás elkészítése. A képek részletes tájékoztató helyett is többet mondanak az elvégzett munkáról.

• Zajlanak a Strand előtti út és az Ifjúsági Park büfésor előtti utak kereszteződésében most kialakításra kerülő út megnyitásának munkálatai. A megnyitáshoz szükséges hivatalos egyeztetések lezárultak, a következő hét elején az aszfaltozási munkálatok befejezésével rövid időn belül megnyitásra is kerülhet az új útszakasz.

• Megkezdődtek a Vasvár úti ún. „Kinai nagyfal” előtti járdaszakasz aszfaltozásának előkészítő munkálatai. A lakosok értesítése megtörtént. Reméljük a következő héten már az aszfaltozási munkálatokat is meg tudjuk kezdeni. Volt olyan szakasz, amelynél pl. egy korábbi favágásból ott maradt gyökérzet kibontásáról, elszállításáról is gondoskodnunk kellett.

• A Centrum mögötti parkolók egybenyitása már megtörtént több hónappal ezelőtt. Akkor ideiglenes megoldásként rendeztük a területet. A mai nappal pedig neki láttunk a végleges megoldás előkészítésének, mint ahogy megkezdtük a munkát a Nád úton lévő fekvőrendőr eltávolítása, valamin a IV. Béla út több úthiba megszüntetésének előkészítő munkálatai révén. A következő héten a területeken az aszfaltozási munkálatokkal is elkészül, amennyiben az idő is engedi majd.

• Tekintettel a hőségriadóra, részt vállaltunk a pénteki, szombati vízosztás önkormányzati feladatainak megszervezésében.

• Folytatódnak a buszmegállók, valamint a nem uniós játszóterek felújításának munkálatai. Összehangoltan, összesen 10-10 helyszínt, azaz játszóteret és buszmegállót érintve folytatjuk a megkezdett munkát, hiszen május végéig már nyolc buszmegálló, és egy játszótér teljes munkálataival elkészültünk.” https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=634431810066699&id=573...

► „Egy barátságból határon átívelő kapcsolat alakult ki a bátkai Remény és az ózdi Szívklub nyugdíjasklubok között. Ezúttal az ózdiakat fogadták Gömörben a nyárköszöntő kerti partin június 21-én. Nem megszokott, hogy egy városi klub falusit válasszon partnerszervezetének, de ez a kérdés Ózd és Bátka esetében eltörpül, hiszen az anyanyelv szeretete, a nemzeti érzés és a szeretet összeköti őket.” http://felvidek.ma/…/hataron-tuli-kapcsolatepites-egy-kics…/

► „Egyre több résztvevője van a szabadidős programsorozatnak, a II. Ózdi Futónapoknak. Az idei esztendő második állomásán hatvanan gondolták úgy, hogy tesznek valamit egészségük megőrzéséért. A programhoz egyre több fiatal is csatlakozik, egy házaspár pedig babakocsit tolva rótta a köröket a sportlétesítményben.” http://www.ozd.hu/news.php?id=4638