2016. július 1. Péntek

►Semmelweis nap alkalmából az egészségügyi dolgozókat köszöntöttük a kórház kertjében. Jó hangulatú, kerti parti szerű baráti összejövetel volt. Az önkormányzat nevében három főorvosnak adtam át jutalmat: dr. Khalid Bushrát, dr. Houndeffo Sedegnon Casimirt és dr. Simon Enikőt. Papp Cecília ózdi festő egy-egy festményét kapták meg ezen alkalomból. Beszédem kiemeltem, hogy hivatásuk a legfontosabb, hiszen az ember legféltettebb kincsét, az egészségét ápolják, vagy épp hozzák helyre, ha már baj van. Az ő általuk teremtett értékre mindannyiunknak szüksége van, egészségünk a legdrágább kincs, az alap mindenhez az életünkben. Felhívtam figyelmüket a saját értékükre, és arra, hogy nehézségek mindenhol vannak, csak más természetűek.

►Az Aranygyűszű díszítő kör műveinek kiállításához támogatásom által elkészültek azok a vitrinek, melyekben állandó tárlatot jelentenek mostantól a Városi Múzeumban. A tegnap délután szervezett kiállítás megnyitón több népi hagyomány is bemutatásra került. Megnyitó beszédemben felhívtam a figyelmet azokra a felbecsülhetetlen értékekre, amit nem a cérna, nem a textil képvisel, hanem az, hogy készítője a lelkének egy darabját is belehímzi az általa készített dísztárgyba. Ez az igazi, egyedi érték, a hagyományok ápolása, továbbörökítése mellett. Kiskoromban mamám és édesanyám engem is tanítottak hímezni, szerettem, amikor egy darab fonálból virágok alakultak, majd később egy egész díszes terítő. : ) A kiállítást bárki megtekintheti a Múzeum emeletén, jól megfér a gyártörténeti kiállítások mellett, az ózdiak dolgosságát, hagyományszeretetét dicsérve.

►Ma pedig a Hivatal vállalkozó szellemű dolgozóival mentem kirándulni köztisztviselők napja alkalmából. A szakszervezet a Megyeri Tengerszemhez, Sárospatak várához szervezett túrát, majd egy bodrogi hajókirándulással zártuk a napot. Kellemes élményekkel lettünk gazdagabbak és közelebbi személyes ismeretségekkel.

Mindenkinek jó pihenést kívánok a hétvégére!