2016. július 13. Szerda

Újra erős lehet a foci Ózdon! A DVTK és az Ózdi Futball Club közösen dolgozhat tovább az eredményekért a jövőben

Fidrus Péter sportért felelős alpolgármester tárgyalásokat folytat a DVTK képviselőivel. Olvassák el hogyan állunk most és milyen lehetőségeket hozhat az együttműködés.

Alpolgármester Úr beszámolója következik:

"Óriási lehetőség kapujában az ózdi futball!

Több körös egyeztetést követően hamarosan együttműködés születik az önkormányzat, az Ózdi FC és a DVTK között. A három fél közös gazdasági társaságot hozhat létre, melynek köszönhetően újra fejlődő pályára állhat a futball városunkban, továbbá olyan infrastrukturális fejlesztések valósíthatóak meg, amelyeket önerőből a város egymaga képtelen lenne kigazdálkodni.

A Diósgyőri VTK alközpontjaként szerepelhet tovább az Ózdi Futball Club, amely azt jelenti, hogy Ózdon ugyanolyan körülményeket és képzést kaphat meg minden futballista, mintha az első osztályú Diósgyőrben edzene, játszana. Így a sportolóknak a jövőben nem kell Putnokra, Kazincbarcikára, vagy éppen Miskolcra utaznia azért, hogy színvonalas képzésben részesüljenek.

Diósgyőrből a jelentős anyagi támogatáson felül segítséget kapunk műfüves pályák építéséhez, a stadionrekonstrukcióban szintén segítségünkre lesz a miskolci alakulat, továbbá képzett szakemberek vehetnek majd részt a szakmai munkában, hogy Ózd újra jelentős szerepet vállalhasson a futball világában.

Célunk, hogy mielőbb NB III-as szintre emeljük az első csapatot, erre a város sportszerető közönsége már régóta áhítozik, figyelembe véve az elmúlt idők nagy-nagy sportmúltját, kimagasló eredményeit.

Az előzetes egyeztetések alkalmával volt szerencsém a Diósgyőr ügyvezetőjével, a többségi tulajdonos képviselőjével, illetve a szakmai vezetővel tárgyalnom. A mai napon kaptam a jó hírt ügyvezető úrtól, hogy a többségi tulajdonos, Leisztinger úr rábólintott az ügyletre, ezért csupán egyetlen lépésre vagyunk a megállapodás aláírásától. Ez a lépés nem más, mint az Ózdi FC tagságának hozzájárulása, amelyet a következő, augusztusi közgyűlés alkalmával szavazhat meg a klub tagságának többsége.

Addig is folynak a tárgyalások a megalakuló gazdasági társaság tulajdonrészeinek arányairól, a felnőtt csapat szakmai vezetőjének személyéről. A jövő héten egy volt válogatott labdarúgóval tárgyalok az esetleges együttműködés lehetőségéről, ennek eredményéről később adok tájékoztatást.

Az Ózdi FC elnökségi tagjainak munkájára továbbra is számítunk, hiszen a szakmai munkát az új ügyvezetés útmutatásai szerint nekik kell majd elvégezni.

Bízom abban, hogy egy ekkora lehetőséget kihasználva újra futballszerető szurkolók százai, ezrei látogatják majd a megújult városi stadiont, buzdítva kedvenceiket a győzelemért!"

HAJRÁ ÓZDI FC, HAJRÁ ÓZD!!!!