2016. július 12. Kedd

Új telephelyet alakított ki a Startprogram Iroda. Az oxigéngyár használaton kívüli területét lakták be, miután a Zrínyi úti telephelyet már kinőtték. Részletesebben ők számolnak be:

"A megnövekedett feladatellátás a felhasználandó anyagmennyiség, illetve az előállítandó termékek számának megnövekedésével jár együtt, amelynek következtében az eddig a Zrínyi úti telephelyen rendelkezésre álló terület az idei évben már kevésnek bizonyul.

Ózd Város Önkormányzata képviselő testületének döntése értelmében a Volny József úton található 9709 m2 alapterületű üzemi terület (egykori „Oxigéngyár”) a Startprogram Iroda használatába került. A tényleges „birtokbavételt” megelőzően az itt található épületeket biztonságossá, használhatóvá kellett tenni, valamint az elvégzendő feladatokhoz szükséges áramellátást kellett biztosítani.

A területen az alábbi feladatok fognak megvalósulni:

A bio- és megújuló energia program keretében tervezett faapríték előállítása, az aprítékolni kívánt alapanyagok időszakos deponálása, illetve az apríték felhasználásig történő tárolása.

A helyi sajátosságok program keretében a romos önkormányzati ingatlanok bontásából származó beton és egyéb építési anyagok időszakos tárolása.

A megvalósítás alatt álló programok keretében beszerzendő építési anyagok felhasználásig történő időszakos deponálása.

A 2015. évi startmunka program keretén belül kialakított betonelemgyártó üzemet az idei évben betonelemgyártó géppel, és újabb öntőformák beszerzésével fejlesztünk, amelyet már ezen a telephelyünkön fogunk üzembe helyezni. Az idei évben gyártandó betonelemek mennyisége: kézzel: 6 000 db, géppel: 40 000 db, amelyet a település útjainak, járdáinak, buszmegállóinak, közösségi tereinek kialakítása, megóvása, javítása, szépítése érdekében fogunk felhasználni.

Fentieken túl a hagyományos hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási program keretében ezen a telephelyen fog megvalósulni a lakásfenntartási támogatás keretében igényelt tűzifa feldolgozása, és kiszállításig történő tárolása. (2017.04.30-ig 3500 erdei m3 háztartási tüzelőanyagot jelent.) A telephelyen a fa feldolgozása telepített gépekkel történik (rönkhasító gép, illetve 3 db hinta fűrész).

A telephelyen található értékek vagyonvédelmének biztosítását állandó portaszolgálattal, valamint vagyonvédelmi kamerarendszer kiépítésével oldjuk meg.

Mivel az érintett telephely már évtizedek óta elhanyagolt ipari terület, a Startprogram Iroda általi használatával az önkormányzati vagyon védelmét is meg tudjuk valósítani ebben a formában. "