2016. július 11. Hétfő

Előző héten alkalmunk nyílt Alpolgármester Úrral újra egy városi bejárásra. Kisebb sétáink alkalmával általában egy-egy területre koncentráljuk a megoldandó feladatok felmérését. Most nagyobb területet jártunk be, a fő az volt, hogy a lakosokkal találkozzunk és beszélgessünk. Így találkoztunk strandolókkal, akik elégedettek voltak és jól érezték magukat az ózdi strandon, várják ők is a fejlesztést, ami jövőre készülhet el. A strand vezetője bemutatta az idei módosításokat, apróbb fejlesztéseket, virágosítást, ésszerűsítést. A strand melletti új út elkészültét is ellenőriztük, mely könnyebbé teszi a fürdőhöz, parkhoz és horgász-tóhoz való bejutást. A nevezetes 2-es busz vonalán is végig utaztunk, a megállóban és a buszon is sikerült beszélgetni, a felvetett kéréseket ma már ütemeztük a kollégákkal és hamarosan teljesítjük őket. Aztán még a hátsó ajtón felslisszolók is szívesebben mentek előre jegyet kérni, bár minden bizonnyal nem lettünk a kedvenceik... :)

A kapcsolattartás az egyik legfontosabb hivatásunkban, hisz mi nem öncélúan, hanem az ózdiakért és Ózdért dolgozunk.

Este megnéztem a Bolyki Templom kivilágítását is, mely szintén a napokban készült el, a Házszépítők boltjánál a zebra erősebb megvilágítást kapott, így a korábban gyakori balesetek elkerülhetőbbek. Led világítást tesztelünk a Vasközben az indító felé és a Spar-Brassói út kereszteződésében, egyelőre nem nyerte el a tetszésemet. Sok a sötét árnyékos folt, nem éppen közvilágításnak való. Elkészült a postai Shell kútnál is a fekvőrendőr, melyet a kút vezetője kért a gyalogosok biztonságáért.

"Testközelből mérték fel a problémákat, és az ózdiak véleményét is kikérték a városvezetők. Janiczak Dávid polgármester és Fidrus Péter alpolgármester igyekeztek kihasználni azt, hogy ezekben a napokban kevésbé sűrű a beosztásuk. Azt mondják, fontos számukra, hogy ilyen módon is tapasztalatokat gyűjtsenek."