2016. augusztus 18. Csütörtök

Figyelem! Csalók! Szünetelni fog a melegvíz szolgáltatás, éves karbantartás, csepeli adományok Ózdnak, nemes cél, megújult tetőszerkezet, kilencszázan fújtak, összefogásból kivilágított teniszpálya és egyéb városi rövid hírek. Részletek lejjebb

►Legyünk óvatosak az olyan nyeréssel, díjak átvételével kapcsolatos telefonhívásokkal kapcsolatban, melyek váratlanul, számunkra ismeretlen személyektől érkeznek, hiszen a közelmúltban sokan váltak az ily módon történő „pénznyerés” áldozatává.

„Ózdon is megszaporodtak az utóbbi hetekben a telefonos átverések. A csalók nagy értékű nyeremény ígéretével veszik rá az áldozatokat arra, hogy egy bizonyos összeget átutaljanak, vagy bankjegykiadó automatáknál valamilyen tranzakciót teljesítsenek. Természetesen nyeremény átadásáról ezt követően már szó sincs.” http://ozd.hu/news.php?id=4749

► Ezúton is köszönöm a Jobbik Csepeli Alapszervezetének azokat az adományokat, melyekkel ózdi rászorulókat segítenek. Külön meg szeretném említeni Klocskó Katalint, aki ózdi születésűként már a gyűjtés közben szülővárosára gondolt.

„Csepelről kapott adományokat a családsegítő és az átmeneti szállás. A ruhákat és lábbeliket a Jobbik ottani alapszervezete gyűjtötte. Városunkba az egyik tag ózdi kötődése révén jutottak el. A felajánlást Janiczak Dávid polgármester is örömmel fogadta, és felhívta a figyelmet az összefogás fontosságára.

„Azért gondoltuk, hogy ide jövünk el, mert nekem is van ózdi múltam. Az átmeneti szállás lakóival tartom is a kapcsolatot. Úgy gondoltuk, hogy nekik nagy szükségük van erre az adományra. Valamint a rászoruló családoknál is jó helyen lesz ez az adomány” - mondta Klocskó Katalin, a Jobbik Csepeli Alapszervezetének tagja.” http://www.ozd.hu/news.php?id=4771

► A nyár végeztével sem kell hamarabb hazamenniük a teniszpályáról a sportolóknak, hiszen a megvilágított pályán szürkületben is lehetséges szetteket játszani. Köszönjük az Archinvest 97 Kft.-nek a támogatást, melynek köszönhetően az ÓSÉK-kal közösen megvalósulhatott a fejlesztés.

„Már az esti órákban is lehet teniszezni a Városi Stadionban. A fejlesztés egy összefogás eredményeképp jött létre és az 1-es pályára korlátozódik. Az első villanyfényes tesztmérkőzést már lejátszották, a reflektorok beállításain az itt szerzett tapasztalatok alapján módosítanak a szakemberek.

A beruházást az ÓSÉK önerőből nem tudta végre hajtani, az Archinvest 97 Kft-től kaptak további támogatást. A cég vezetői, munkatársai közül sokan tartoznak a tenisz szerelmesei közé, így örömmel nyújtottak segítő kezet a villanyvilágítás kiépítéséhez.

„A sport az mindig megérdemli a támogatást. Bár otthon sokszor úgy gondolják, hogy sokat vagyunk lent a pályán, ez az idő a világításnak köszönhetően még tovább fog növekedni. Remélhetően a jövőben azokban az időszakokban is fogunk tudni játszani, amikor már hamar sötétedik, de még nincs elviselhetetlenül hideg” - mondta Fiedler László, az Archinvest 97 Kft. üzletágvezetője.”

► Bizonyára sokan tapasztalták, hogy augusztus elejétől nem nyitott ki a Városi Thermárium és Tanuszoda ajtaja. A mintegy egy hónapot igénybe vevő éves karbantartás, a szükséges felújítási munkálatok elengedhetetlen részét képezik a létesítmény működésének, valamint a vendégek igényeinek maximális teljesítéséhez.

”Megkezdődtek az éves karbantartási munkák a Városi Tanuszodában. A létesítmény augusztus elejétől zárva tart, a különböző javítások és fejlesztések várhatóan egy hónapot vesznek igénybe. Ez idő alatt a medencék javításán túl a gépészettel és a világítással kapcsolatos feladatokat is elvégzik. Aki ezekben a hetekben is úszni szeretne, bérletével a Városi Strandon teheti meg.” http://ozd.hu/news.php?id=4751

►Jótékony motoros felvonulás egyik állomása volt városunk. A szervezők a helyi motorosokkal is ápolták meglévő kapcsolataikat, és egy éjszakát a vidéken is eltöltöttek.

„Városunkat is érintette a motoros árvák megsegítésére létrejött túra. Az adománygyűjtő kezdeményezés Esztergomból indult Ács Zoltán ötletére. Útközben sokan csatlakoztak hozzájuk, a menet pedig a határokhoz közel fekvő települések érintésével jutott el Ózdra. A helyi motoros baráti kör szívesen látta vendégül a jótékony csapatot.”

► Újabb városi létesítmény felújítási munkája fejeződött be. A tekecsarnok tetőszerkezete régóta felújításra várt már, mely idén nyáron végre megvalósulhatott. „Közel nyolcmillió forintos fejlesztést hajtott végre a Városi Stadion tekecsarnokában az Ózdi Sport- és Élményközpont. A tetőszerkezet rekonstrukciója évtizedes problémára jelent megoldást. A munkák jelentős része már elkészült, a dolgozók az utolsó simításokat végzik. A létesítmény pedig ősztől ismét szuperligás mérkőzéseknek ad otthont.” http://ozd.hu/news.php?id=4762

► A városban fokozott figyelem koncentrálódott a balesetmentes vezetés fontosságára, melyen belül az ittas vezetők kiszűrését végezte a rendőrség.

„Közel ezer autóst ellenőriztek hat óra leforgása alatt az ózdi rendőrök. Az akció során kimondottan az ittas sofőrök kiszűrésére összpontosítottak. A finn módszer lényege, hogy nem szúrópróbaszerűen intették ki a járművezetőket, hanem az adott útszakaszon elhaladó minden autóssal megfújatták a szondát. Az eszköz három esetben pozitív értéket mutatott.” http://ozd.hu/news.php?id=4760

► A Távhő Kft. az éves nyári karbantartást augusztus 22. és 26. között végzi, mely időszak alatt a melegvíz-szolgáltatás szünetel a távhő fűtéses valamennyi háztartásban. Erről bővebben az alábbi linken tájékozódhatnak: http://ozd.hu/news.php?id=4766. A karbantartás mellett a Szent István út 22. és a Bolyki főút 18. lépcsőházakban a használati meleg víz tároló tartályának beszerelése folyik. Feltárási munkálatok folynak a Volán és a MATÁV épületét megtápláló primer vezeték újabb kilyukadásával kapcsolatban.

► A rendészet munkatársai a héten hajléktalanok rendbontó viselkedése, hangoskodása miatt kaptak több esetben is bejelentést. A közterületen történő szemetelés szintén gyakori jelenség, mely nemcsak esztétikai, hanem higiéniai problémákat is okozhat. Kérek mindenkit, hogy a városban egyre több helyen kint lévő hulladéktárolókat vegyék igénybe. A Brassói úton 3 db haladási irányt jelző tábla kidőlését észlelték járőrszolgálat közben, ebből a rendészek 2 db-ot helyreállítottak, valamint a közút kezelőjét értesítették. A Martinovics úton az egyik lakóház előtti főnyomócső eltört, melyről az ÉRV Zrt. a rendészet értesítése révén szerzett tudomást. Fokozott, visszatérő ellenőrzések: kórház környéki parkolók, hulladékgyűjtő szigetek, városközpont, játszóterek, posta környéke, Városi Strand, garázssorok, stb.

► Az ÓVI munkatársai a nyári szezonban az aszfaltozási, kátyúzási, aszfaltfestési munkálatokat végzik, melyek mellett a közterületek karbantartását (Ifjúsági Parkban a nyilvános wc épületének ismételt festése, padok felújítása, karbantartása) végzik. A városközpontban kijelölt kutyafuttató körbekerítését, a kerítés festésével fejezik be. A város akadálymentesítése ütemezett menetben, de szintén az ÓVI kezében van. A zöldfelületek karbantartása, az időjárás okozta közlekedési táblák helyreállítása folyamatosan zajlik.

► Az Idősek Otthonai szép számban kaptak élelmiszer-adományokat a Startprogram Iroda mezőgazdasági mintaprogramja jóvoltából. 460 db tojás, 29,7 kg paradicsom, 2 kg paprika, 1,4 kg kosszarvú paprika és 30,5 kg uborka érkezett. A Szent István úti Idősek Otthonában elkezdődött az udvar betonozása. Időközben a Szabolcs közi Idősek Otthonában elkészült a kerítés festése.

A Szenvedélybetegek Nappali Intézményében 4 fő diákmunkát végző tanuló segített drog prevenciós diafilm készítésében.