2016. április 28. csütörtök

► Fontos döntéseket hoztunk a mai képviselő-testületi ülésen. Közösségi főiskola indulhat Ózdon jövő év szeptemberétől anyagmérnöki, szociális munkás, kulturális antropológus szakokon, a Miskolci Egyetem diplomáját szerezhetik meg a hallgatók. Régi vágyunk teljesül ezzel, hiszen a felsőoktatásban tanulni kívánó ózdi fiataloknak nem kell feltétlenül elhagyniuk a várost az érettségi után. Sőt, olyan ózdi életpálya lehetősége nyílt meg számukra, melyben a főiskolai tanulmányaik alatt már előre ismerhetik a rájuk váró ózdi munkahelyeket. A foglalkoztatókkal együttműködési megállapodást kötöttünk, így a gyakorlati helyüket is leendő munkahelyükön tölthetik el.

► Két újabb pályázatot nyújtunk be: 60 M Ft értékben 100 %-os támogatási intenzitással szeretnénk uniós forrásból felújítani a Nemzetőr úti orvosi rendelőt és védőnői körzetet, defibrillátor és EKG készülékek beszerzése mellett. A Petőfi úti Család- és Gyermekjóléti Központ épületeit 95 M Ft-os támogatással kívánjuk felújítani, az udvarral egyetemben. Itt eszközbeszerzésként egy az étkezést ellátó autó beszerzésére pályázunk.

► A legelső napirend azonban a tegnap már ismertetett rendőrségi beszámoló volt. A beszámoló tárgyalásán vendégünk volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőrfőkapitány-helyettes Dr. Mecser Tamás, és Ózd Város rendőrkapitánya Dr. Varga László. A testület elismerését fejezte ki a jelentősen javuló eredmények miatt, és további támogatásunkról biztosítottuk a rendőrséget. Az eredményekről az országos média is írt:http://alfahir.hu/hat_eve_nem_volt_ilyen_keves_buncselekmen… ;http://index.hu/…/ozdi_bunozes_kozbiztonsag_itt_a_rendorka…/

► Döntöttünk a városi strandfürdő idei helyrehozataláról is. A nagy, átfogó fejlesztést nem tudtuk volna szezonra befejezni, így az várhatóan szezonon kívül valósul meg és 2017-re várja új strand a vendégeket. Ahhoz viszont, hogy idén ki lehessen nyitni, elkerülhetetlen minimális helyrehozatal a több mint 30 éves gépészeten. Ehhez a város képviselő testülete 6,5 millió Forintot biztosít az üzemeltető ÓSÉK Kft. részére.

A testületi ülés további döntéseiről itt olvashat bővebben:http://www.ozd.hu/news.php?id=4413

► Polgármesteri elismerésben részesítettem a Tempó Együttes ifjú tagjait és felkészítő tanárukat. Eddigi munkájuk elismeréseként, valamint az országos médiában (TV2, Kismenők c. műsor) való sikeres szereplésükért kaptak elismerő oklevelet. Számos helyre hívják őket fellépni országos szinten is, melynek eleget is tesznek. A fiatalok kimagasló tevékenységükkel, melynek köszönhetően országosan ismertekké váltak nem csak a város hírnevét emelték, de kortársaik előtt is jó példával járnak elől, amiért jár az elismerés. Köszönöm nekik, hogy szabadidejüket a kultúra ápolására, terjesztésére és a város hírnevének öregbítésére fordítják, és szüleiknek, hogy támogatják őket!

„Elismerést vehettek át a Tempó Ütőegyüttes tagjai a Városházán a polgármestertől. A város vezetése úgy gondolta, hogy az eddig nyújtott teljesítményükért jutalom jár. A fiatalok a közelmúltban az egyik hazai televízió tehetségkutató versenyén is elindultak.”http://www.ozd.hu/news.php?id=4415

► Ezekről és más fontos témákról is beszélek az Ózdi Városi Televízió Háttér című műsorában. Aki nem látta az adást, de szeretné, a honlapon megtekintheti: http://www.ovtv.eu/index.php/hatter

Kellemes pihenést és szép estét kívánok!