2016. április 19. kedd

► Helyben is megkezdtük a Valódi Nemzeti Konzultációt. Vona Gábor 2016-os évadnyitó beszédében meghirdette a Valódi Nemzeti Konzultáció évét, melynek keretében az egészségügy, az oktatás és a korrupció területén egyeztetnek szakemberekkel, az ágazat képviselőivel.

Most helyi szinten is megkezdődött a Valódi Nemzeti Konzultáció, választókerületi elnökként a következő két hónapban magam is igyekszem a választókerület minden részébe eljutni, a szakemberekkel egyeztetve megoldási javaslatokat terjeszteni az országgyűlési képviselőink felé.

Elsőként az Almási Balogh Pál Kórházban egyeztettem ma Dr. Bélteczki János igazgató úrral és kollégáival, aki elmondta, hogy a legnagyobb problémájuk az eszköz- és orvoshiány. Mindkét probléma megoldásában igyekszik segíteni az önkormányzat is, hiszen tavaly az ultrahang gépek felújításához járultunk hozzá, míg idén 10 millió forinttal támogattuk a CT beszerzését, valamint az orvosoknak szolgálati lakásokat igyekszünk biztosítani. Vannak azonban olyan problémák, amelyeket helyben nem tudunk megoldani, mint például a vidéki kórházak hátrányos helyzete, a finanszírozás problémája, vagy az egészségügyi szakképzés teljes megszüntetése a városban. Ehhez szükség van az országgyűlési képviselőinkre, így a mai napon szerzett információkat, és a jövőbeni egyeztetések tapasztalatait továbbítom szakpolitikusaink felé, akik igyekeznek majd az Országgyűlésben is felhívni a figyelmet a szakma problémáira.

► Elkezdték az év eleji kezdeményezésem megvalósítását a Városüzemeltetés dolgozói. A kukák áthelyezésével, parkolóhelyek szabadulnak fel, járdák válnak járhatóbbá, a terület rendezettsége növekszik. „Több járdaszakaszt és parkolóhelyet is felszabadítottak a városüzemeltetés munkatársai. Ezeket a területeket városunk több pontján elfoglalták a szeméttároló edényzetek. A fejlesztéseknek köszönhetően mind a parkolás, mind a gyalogos közlekedés akadálymentesebbé válik.” http://www.ozd.hu/news.php?id=4374

Szeretném jelezni a lakosság felé, hogy a városban tapasztalható bizonyos munkák leállása, szüneteltetése a közbeszerzési eljárások miatt van. Amit még jelenleg csinálnak, az a maradék anyagokból megy, koránt sem akkora tempóban mintha mindenre lenne anyaguk. Mind a Városüzemeltetés, mind a Startprogram Iroda esetében szinte minden anyag (többek közt: aszfalt, sóder, cement, fa, festék) közbeszerzés alá tartozik, így azok hivatalos útjának bejárásáig, majd az anyagok beszerzéséig nem tudnak ilyen és hasonló jellegű felújítási, vagy építési munkálatokat végezni. Nem tudnak jelenleg járdalapot készíteni, kátyúzni, játszótéri elemeket készíteni, padokat, kukát készíteni és sorolhatnám, csak a szemléltetés kedvéért említettem pár dolgot. Szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

► Pénteken Kepli Lajos országgyűlési képviselőnk, szakpolitikusunk volt városunk vendége. Egész napos ülésezésem miatt, nem tudtam vele érdemben, bővebben egyeztetni, de kolléganőm Dr. Bézsenyi Bernadett a segítségére volt a szakterületek megismerésében. Köszönöm a látogatást, a figyelmet!

„Kepli Lajos volt ma városunk vendége. A Jobbik környezetvédelmi és energetikai szakpolitikusa nem csupán Ózd város polgármesterével beszélgetett, ellátogatott többek között a helyi ökoiskolába és a farkaslyuki bánya bejáratához, de szétnézett a légópincerendszer egyik szakaszán is.” http://www.ozd.hu/news.php?id=4369

„Szakmákat népszerűsítettek a Szakképzési Centrumok iskolái. A Szakmák éjszakája elnevezésű rendezvénysorozat keretében Ózdon két helyszínen számos program közül válogathattak az érdeklődők. A különleges nyílt nap során a nagyközönség is betekinthetett az oktatási intézmények világába. „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” – ez volt a mottója a Szakmák éjszakája elnevezésű rendezvénynek, amelyet országszerte ugyanazon a napon rendeztek meg a Szakképzési Centrumok iskolái. Korábban még nem volt példa erre, így az első alkalom kísérleti jellegű és hiánypótló esemény is volt egyben. Gazdag programkínálattal készült a Bródy Imre Szakképző Iskola is. Az érdeklődők látványos bemutatókon keresztül ismerhették meg az oktatott szakmák rejtelmeit.”http://www.ozd.hu/news.php?id=4370

A lakosság lehető legjobb tájékoztatása érdekében új tájékoztatási formát vezettünk be. Minden lépcsőházajtón elhelyeztünk, egy TOLNI-HÚZNI feliratot, aminek az alsó harmadában a legfontosabb elérhetőségeket találják. A Városi Rendészet 24 órában hívható telefonszámát, a Rendőrség, a Városüzemeltetés és a városi probléma bejelentő e-mail cím található. A város élhetőbbé tételének elengedhetetlen része a közterületi problémák gyors kezelése, ehhez viszont a lakosság segítségére van szükségünk. Kérem Önöket, hogy használják bátran az elérhetőségeket, és éljenek a lehetőséggel, hogy kollégáink segítsék a város fejlődését. Köszönöm!

Jó pihenést kívánok!