2015. szeptember 25-27. hétvége

► Ózdon, az Olvasóban köszönthetjük október 16-ig Szakács Barna ózdi festőművész kiállítását!

Pénteken délután volt a megnyitó, melyre sokan eljöttek a művészet világából és a régi ismerősök közül is. A Művész Úr végigkalauzolta az érdeklődőket a képek között és a képek mögötti történeteket, jelentéseket is felelevenítette.

Korábban a József Attila Gimnáziumnak ajánlotta fel Mikó tanár úr portréját, aki példaképe volt, a festmény ma is megtekinthető a gimnázium aulájában.

Most újabb felajánlást tett. Egy egészségügyi témájú művet ajánlott fel az ózdi Almási Balogh Pál Kórháznak, melyet a gazdasági igazgató Rolof Orsolya fogadott.

Festményeinek jelentősége számomra, hogy a szemen kívül a lelket is gyönyörködtetik. Kreatív gondolkodása tölti meg tartalommal a vizualitást, melyet egyedi technikái emelnek ki a kortárs művészetből. Az ózdiak az élet minden területén tudnak nagyot alkotni, ezért is lehetünk büszkénk városunkra.

Aki teheti tekintse meg az elkövetkezendő bő két hétben ezt a tárlatot, nem fog csalódni!

► Szombaton és vasárnap részt vettem az arlói Hazaváró ünnepség állomásain Vámos Istvánné Dr. polgármester asszony meghívására. A régi kedves arlói ismerősök, a szeretett nénik nagyon finom krumplilángost - laskát - készítettek a Suvadás Ligetben, különleges verziók is készültek. Megkínáltak minden fajtából, még mindig az egyik kedvenc ételem!

Vasárnap az ünnepség záró akkordjaként egy csodálatos műsornak lehettünk részesei a templomban, ahol az Arlói Vegyeskar, Szvorák Katalin népdalénekes dalai csendültek fel. Sztárvendégként St. Martin játszott szaxofonon és pánsípon. A templomban emelkedett hangulat uralkodott, mindenki jól érezte magát és pozitív energiákkal töltődhetett fel. St. Martin nem csak zenéjével, de előadó művészetével is elkápráztatta a közönséget.

Kellemes estét, jó pihenést kívánok! Kacsintás