2015. október 30. péntek

► Tovább fejlődött a farmunk a Győzelem úton. Az út kialakítása is folyamatban van már a korábbi programnak köszönhetően, melynek során a bontott épületek törmelékeit betondarálóval tették használhatóvá. Elkészültek az új fóliasátrak, felépült a baromfitelep, ahová következő héten érkeznek is a csirkék. A farmon irigylésre méltó környezet került kialakításra, köszönhetően a sok dolgos kéznek, a közmunkásoknak, akik nálunk dolgoznak a Startprogramban. A támfalat már az általunk készített gyeprácsba ültetetett árvácskák díszítik, és minden más is nálunk termett, vagy nálunk készítették. Bízom benne, hogy a baromfitelep is sikertörténet lesz a többi programunkhoz hasonlóan.

► Elkezdődött a romos épületek bontása is. Korábban az életveszélyes somsályi kultúrház került elbontásra, majd a sportöltöző életveszélyessé vált épülete, és közben több lakóházat is lebontottunk Somsályon, amely már menthetetlen állapotban volt, csak a város képét rontotta. Természetesen a képen látható állapotok még nem a kész állapotok. Most Urajon van bontás alatt egy ház, később pedig a többi is sorra kerül, városszépítő programunk keretén belül. Itt jegyzem meg, talán ez az egyik legnehezebb folyamat, hiszen a romos házak mind magántulajdonban vannak, többségük jelzálog alatt… Ezeknek a feloldására keressük a lehetőségeket, és haladunk előre.

► Álláslehetőség megváltozott munkaképességűeknek! Részletek a 2. képen.

► „Városunk temetőiben is felkészültek a Halottak Napjára, hogy a hétvégén megfelelő körülmények között fogadhassák az oda kilátogatókat. A rend és biztonság érdekében több szerv is összefogott, hogy intézkedéseikkel lehetővé tegyék a sírkertek zavartalan látogatását.

A város központi és peremkerületén fekvő temetői is felkészültek a hétvégi áradatra. A temetkezési gondnokság idén is összefogott a helyi rendvédelmi szervekkel, így hétvégén több egyenruhással találkozhatunk a sírkertek környékén, munkájukat pedig a polgárőrség és a városi rendészet is segíteni fogja. A biztonsági intézkedések ellenére a megnövekedett forgalmi helyzetben a temetők megközelítése minden évben problémát jelent.” http://ozd.hu/news.php?id=3825

► „Nem várt vereséget szenvedett el a Mindenszentek miatt csütörtök estére előre hozott hazai bajnoki mérkőzésén az ÓAM-Ózdi KC együttese. Szakál György csapata sok technikai hibát vétett a Törökszentmiklósi Székács elleni találkozón, így szinte végig hátrányban kézilabdázott az NBI/B újonca ellen. A fiaskó ellenére a piros-kékek továbbra is a mezőny első harmadához tartoznak.” http://ozd.hu/news.php?id=3824

A junior csapatunk viszont hatalmas fölénnyel győzött!

► „A svájci-francia határon elhelyezkedő CERN-nel, vagyis a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriumával kerültek kapcsolatba az ózdi József Attila Gimnázium diákjai. A gimnazistáknak az intézmény korábbi tanulója, Makovec Alajos tartott előadást, aki ma már maga is fizikusként dolgozik. Ezt követően élő internetes összeköttetés segítségével kalauzolták körbe őket a CERN-ben.” http://ozd.hu/news.php?id=3827

► Kellemes átszellemülést kívánok a hétvégi ünnepekre, ilyenkor egy kicsit minden megáll és azokra gondolunk akiket szeretünk, de már nem lehetnek velünk. Szeretetünk és emlékezetünk azonban halhatatlanná teszi őket, mert akikre emlékszünk és akiket a szívünkben hordozunk, sosem mennek el végleg.

Jó éjszakát és jó pihenést kívánok!