2015. október 26-28. hétfő-szerda

► ÁLLÁSOK! Megkaptam a törzsgyár terültén található vállalkozás MUNKAERŐ IGÉNYÉT, amit korábban ígértem! A munkaköröknél ahol kaptam, a körülbelüli várható bérezést is közzéteszem, másolva, ahogy engem tájékoztattak. Jelentkezni a telephelyükön lehet, Vas-köz, Törzsgyár IV-es kapu (Autóbuszállomás felől) Hungaro Invest Kft.

További információt a honlapjukról is lehet szerezni: http://hungaroinvest.eu/

A betöltésre váró állások:

- CNC lángvágó

- CNC esztergályos: 240.000 – 260.000 Ft/hó,

- CNC marós: 240.000 – 260.000 Ft/hó,

- CNC megmunkáló központ kezelő: 240.000 – 260.000 Ft/hó,

- CNC technológus: 350.000 – 370.000 Ft/hó,

- szerkezetlakatos: 155.000 - 180.000 Ft/hó,

- hegesztő: 210.000 – 220.000 Ft/hó,

- érvényes minősítéssel

rendelkező hegesztő: 260.000 - 300.000 Ft/hó

- karbantartó

- darukezelő

- kézi villamos berendezés kezelő

Valamennyi bérösszeg: bruttó.

► Csütörtökön képviselő-testületi ülést tartunk a Városházán. Ezt minden esetben bizottsági ülések előzik meg.

A keddi bizottsági ülésekről:

„Három napirendi javaslatot vitatott meg ma kora délután Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága. A tanácskozás vita nélkül zajlott le, a Turisztikai Egyesület alapítását egyhangúlag támogatták a bizottság tagjai. Az új egyesület célja elsősorban egy olyan programcsomag kidolgozása, amely a városba érkezők számára szabadidős programot, hasznos időtöltést kínálna.” http://ozd.hu/news.php?id=3813

► Polgármesteri fogadó napom volt ma a Városházán. Tizenkilencen jártak nálam kisebb és nagyobb gondjaikkal, megtiszteltek bizalmukkal. Voltak, akiknek azonnal megoldást tudtam ígérni, de voltak ismét olyan vendégek is, akik a saját életük felelősségét, pl. családtervezési hibákat kívántak volna velem megoldatni, amiben viszont nem áll módomban segítséget nyújtani.

► A fogadó nap után az Egészségügyi, Szociális és Munkahelyteremtési Bizottság, majd az Ügyrendi Bizottság ülései következtek. Az ülések rendben zajlottak, a bizottságok támogatták valamennyi javaslatunkat. A végső döntések a holnapi testületi ülésen születhetnek meg.

► Nemrég a Lechner Ödön úton aláírásgyűjtést szerveztek fekvőrendőr elhelyezéséért, mivel az utca jó minőségű és egyenes aszfaltozott útján többen is száguldoztak. Elrendeltem tehát a lakossági kérésnek megfelelően a fekvőrendőr kihelyezését. A munkálatok megkezdésének reggelén két lakó jött be az irodámba több aláírásgyűjtő ívvel, hogy tiltakoznak a fekvőrendőrök kihelyezése ellen! A kérő és ellenző íveken nagyságrendileg azonos számú aláírás volt található, SŐT! több név megegyezett az íveken, ergo volt aki akarta is meg nem is! Tehát szép dolog a demokrácia, de kaotikus helyzetet tud előidézni. A fekvőrendőr építését leállítottam, de az aszfalt egysége már sérült a munkálatok megkezdése miatt…

Innentől kezdve, nem fogadok el korábbi szisztéma szerinti aláírásgyűjtéssel kezdeményezett kérést olyan témában, ami egy lakóközösség életét behatóan érinti. Ha kérés van, akkor annak igen, és nem lehetőséget is fel kell tüntetni, és az egész érintett lakóközösség írja alá, vagy az igen, vagy a nem rovatban. Elérhetőséget is kérni fogok, hogy kérdéses esetben ellenőrizni lehessen a lakos akaratát. Kérésre elkészítjük az aláírásgyűjtő ívet, de többet nem fordulhat elő ilyen eset!

► Az építendő börtönről kérdeztek:

Hír TV: http://hirtv.hu/videok/138455

N1 TV: https://www.youtube.com/watch?v=CuddJo-tUvU&sns=fb

Lánchíd Rádió: http://lanchidradio.hu/lanchid_hangtar (Önmagán túlmutató szerepe lehet az ózdi börtönnek – Janiczak Dávid)

Kellemes és pihentető éjszakát kívánok!