2015. október 17-22.

► Újabb megújult iskola! „Hamarosan befejeződik a II. János Pál Katolikus Általános Iskola felújítása, ezért az új épületben bejárást tartottak a pedagógusoknak. Az átépítésre azért volt szükség, mert az intézmény régi állapotában nem tudott megfelelni a mindennapos testnevelés órák követelményeinek. A diákok a munkálatok alatt az egykori Bartók Béla Általános Iskolába járnak, de a következő félévet várhatóan már a megújult épületben kezdhetik el.” http://ozd.hu/news.php?id=3797

► Sikeres pályázat nyomán megújuló óvoda! „Megújul a Virág Úti Óvoda külső homlokzata egy sikeres pályázatnak köszönhetően. Az országos felhívásra, amelyet egy festékgyártó kft. hirdetett meg, olyan önkormányzati fenntartású óvodák pályázhattak, amelyek anyagi körülményeik miatt nem tudják saját forrásból finanszírozni ezt a felújítást. A Virág Úti Óvoda egyike a 10 nyertes intézménynek.” http://ozd.hu/news.php?id=3794

► Balczó Zoltán Európa parlamenti képviselő úr meghívására Brüsszelben töltöttük a hétvégét. A városnézésen, helyi nevezetességek megtekintésén kívül értékes időt töltöttünk együtt kollégáival és vele is, átbeszélve a parlament működését, jobban megismerve így az európai folyamatokat.

Jól éreztük magunkat, egy igazán jó csapatépítés és információszerzés volt ez számunkra. A nevezetességek közül pedig leginkább az Atomium tetszett, amiből bár nem száz méter magas, de Ózdon is van, dicsérve a gyári munkások kreativitását, és kézügyességét. Épp a közeljövőben kerül áthelyezésre a városi szavazás fényében, hogy az ózdiak és az errejárók is láthassák.

Kovács Béla sokat támadott és rágalmazott képviselő úrral is váltottunk pár mondatot, majd megajándékoztam az ózdi kitűzőmmel mielőtt visszatért munkájához.

Hálásan köszönjük Balczó Zoltán képviselő úrnak a lehetőséget és minden szervezőnek a kiváló munkát, minek köszönhetően minden gördülékenyen ment.

► „A város több pontján is megújultak, így járhatóvá váltak a mezőgazdasági földutak. Ezeknek az esőzés a legnagyobb ellensége, a csapadékvíz ugyanis elmossa a nyomvonalat. Megoldást jelenthet a fokozatos feljavítás, amelyet a 2015. évi startmunka programban is végeznek. Ez a programelem már a végéhez közeledik.” http://ozd.hu/news.php?id=3796

► Elkészült és folyamatosan bővül a Startprogram Iroda bemutató telepe. A Bolyki elágazóból a Zrínyi úti körforgalom felé haladva jobb kézre láthatóak a start programban, a közmunkások által megvalósult és ott bemutatható értékek. Így a betonelemeink, a kerti bútorok, és a kínálat folyamatosan bővül az új elemekkel. Ennek kapcsán végre a telephely kerítése is felújításra került, így ez a nagy, korábban rozsdás felület sem csúfítja már a városképet.

► Az évek óta elromlott, megrongált így üzemen kívül álló Piac úti sebességmérő berendezések újra üzemelnek. Így már messziről ellenőrizheti mindenki a sebességét, hogy át ne lépje a megengedett 50 km/h-s korlátozást. A sebességmérő nyilvánosságot ad az autós sebességének, így visszatartó ereje is van a gyorshajtások tekintetében. Közlekedjen okosan!

► Boszniában jártak az ózdi néptáncosok, öregbítették városunk hírnevét! „Hazaérkezett az Ózdi Néptánc Egyesület Bosznia-Hercegovinából, ahol egy nemzetközi folklórfesztiválon vendégszerepeltek. Derventában jártak, s nemcsak ott, hanem több környező településen is felléptek.

19 táncos és 4 zenész indult még szerdán reggel Bosznia-Hercegovinába, ahol 4 településen, Derventában, Pelagicevoban, Brodon, és Smacon léptek fel, s mutatták meg a helyieknek több magyar tájegység táncát, így például a kalocsai, a sárközi, a szatmári, a györgyfalvi, a magyarbődi, a gömöri koreográfiákat.” http://ozd.hu/news.php?id=3789

► Ózdon jártak a Miskolci Egyetem azon diákjai, akiknek az a feladatuk, hogy Ózd város marketingjét dolgozzák ki ebben a félévben. A három fiatalembernek bemutattam a várost, a jelenlegi adottságokat, a terveket és megbeszéltünk egy újabb dátumot, amikor több napra fognak Ózdra érkezni, a marketing kidolgozására.

► Vona Gábor elnök úrnál jártam. Átbeszéltük a közelmúlt történéseit, és a jövő terveit. Budapesten a képviselői irodaházban, az irodájában találkoztunk. A nyár során nem volt alkalmunk a korábbiakhoz hasonlóan személyesen is tartani a kapcsolatot, most viszont újra összeegyeztettünk egy találkozót.

► A megbeszélés után Egyed Zsolt képviselő úrral a Parlamentben találkoztam és beszéltünk meg aktuális kérdéseket.

► Dúró Dóra képviselő asszonnyal is találkoztam, akivel az oktatásbeli kérdésekben merültünk el, közte az alakuló felsőfokú képzés állásáról is tájékoztattam, hisz korábban vele kezdtük az alapok szervezését még a gödöllői egyetemen. Képviselő Asszony decemberben érkezik szakmai látogatásra Ózdra.

► Közös sajtótájékoztatót tartottam ma reggel Riz Gábor országgyűlési képviselő úrral az elnyert „Börtön pályázatról”. Ennek anyagát még korábban osztottam meg itt az oldalamon, ott olvasható. A teljes sajtótájékoztató megtekinthető az Ózd Városi Televízió honlapján:

► Várunk mindenkit holnap délután 15 órától az Október 23-a alkalmából szervezett városi ünnepségen, majd az azt követő kitüntető díjátadásra az Olvasó színháztermébe.

Kellemes estét és pihentető hétvégét kívánok!