2015. november 29., 30. vasárnap, hétfő

Rengeteg ózdi gyűlt össze Advent első vasárnapjának alkalmából a Városház téren megtartott gyertyagyújtáson. Köszöntőmmel nyitottam meg a rendezvényt, amiben elmondtam, hogy örül a szívem, mert kis közösségünk még mindig összetart, összegyűlünk, és együtt élhetjük meg az ilyen jelentős alkalmakat. A gyertyák meggyújtása pedig a fény kiteljesedését hozza magával, a Megváltó eljövetelére. Adventus Domini, az Úr eljövetele. Innen származik az adventi időszak elnevezése, amikor vágyakozva várjuk a fényt. Közben pedig erőt kell merítenünk az időszakból és még jobban odafigyelnünk egymásra mint az év többi részében. Forduljunk oda rokonainkhoz, barátainkhoz, szomszédainkhoz szeretettel. Hiszen a szeretet olyan mint Fortuna zsákja, minél többet ad, annál többje van. Mondandómat egy idézettel zártam, amelyet Pál apostol írt a Rómabeliekhez a 15. fejezet 13-as versében: „ A reménységnek Istene pedig töltsön be titeket minden örömmel és békességgel a hivésben, hogy bővölködjetek a reménységben a Szent Lélek ereje által.

Lezákné Hajdú Enikő református lelkipásztor ünnepi gondolatai felmelegítették lelkünket. Ezután közösen gyújtottuk meg a város adventi koszorújának első gyertyáját, mely a hitet jelképezi.

Kellemes, szívmelengető műsorral készültek az Újváros Téri Óvoda gyermekei és óvónői. Köszönjük szépen a kellemes perceket az ovisoknak és a felkészítést a nevelőknek. Színvonalas műsort láthattunk a legelbűvölőbbektől, a gyermekektől! Köszönjük!

Nekem pedig volt szerencsém találkozni a tömegben Aminával, a kislánnyal akivel már több rendezvényen is találkoztunk és nagyon szeretjük egymást. Együtt néztük végig a műsorokat, s közben a legfontosabbat, szeretet adtunk egymásnak. A tiszta, őszinte gyermeki lélek mindig nagy hatással van rám.

Az Ózdi Művelődési Intézmények elkezdte szervezni a városi Szilvesztert. Tavaly civilek szervezték, idén nem jelezték, hogy szeretnék folytatni, ezért a Művelődési Intézmények gondoskodik róla, hogy ne maradjon el, a város lakóinak oly fontos esemény. Számomra is fontos, hogy az új évet is együtt kezdhessük az ózdiakkal, közösen, egységben.

Az ÉRV Zrt. képviselői jártak ma nálam, ugyanis az elkészült új szennyvíztelepünkön további fejlesztést szeretnének megvalósítani. Egy biogáz üzem csökkentené az energia felhasználást és a költségeket. A száraz végtermékből állítana elő metángázt, ami egy gázmotort meghajtva hőt és villanyenergiát termel, így jelentős költségmegtakarítást eredményezve. Támogatom a fejlesztést, hiszen minden előrébb visz, és minden érték végeredményben minket, ózdiakat szolgál.

Kihelyezett rendészeti értekezletet tartottunk ma délelőtt a Rendőrkapitányságon. Kapitány úr a tárgyalójában fogadott Alpolgármester Úrral és Fodor Gáborral a Rendészet vezetőjével. A történtek szokásos ismertetése után a december hónap eseményeit beszéltük át. Az elmúlt héten elkapták és őrizetbe vették a vélhetőleg utolsó pincefeltörőt is. Elloptak azonban egy újabb kerékpárt, így megerősítik azok figyelését és mielőbb kézre kerítik az elkövetőt. Az adventi időszakban a nagyobb forgalom miatt mind a rendőrség mind pedig a rendészet nagyobb erőkkel lesz jelen a közterületeken. Erre van lehetőségük, mivel újabb 500 ezer Ft-os önkormányzati támogatást ajánlottam fel a túlóra díjak fedezésére. Valamint a hónapban a segélyezési időszakokban is megerősített szolgálat lesz érvényben a problémás helyszíneken. Ezen kívül felajánlottam 8 db vadonatúj számítógépet, ezzel erősítve a rendőrség informatikai parkját, gyorsítva a munkafolyamatokat. Az átadás-átvételhez szükséges engedélyek beszerzése folyamatban van.

Megtartottuk a téli, útüzemeltetési feladatokhoz kapcsolódó gépszemlét. Az Ózdi Városüzemeltető Intézményünk Városüzemeltetési és Foglalkoztatási Osztályának vezetője, Nagy Zsuzsanna mutatta be a felkészített gépjármű parkot az Intézmény Zrínyi úti telephelyén. Mind a létszám, mind a szóróanyag, mind pedig a járműpark tekintetében készen várják a téli időszakot, így a városban élők mind nyugodtak lehetnek a síkosságmentesítés és a hó eltakarítása felől. A gépeket volt szerencsém ki is próbálni, mind felújításra került, így biztonságosan üzemelnek. Köszönöm az Intézmény valamennyi dolgozójának és Osztályvezető Asszonynak is a felkészültséget.

Szép éjszakát kívánok!