2015. november 25., 26. szerda, csütörtök

„Egyetértés és nézetkülönbség is volt egyes napirendi pontok kapcsán a Képviselő-testület mai ülésén. A helyi döntéshozók amellett, hogy több rendeletet módosítottak, személyi kérdésekkel, valamint sportegyesületi beszámolókkal is foglalkoztak. A tanácskozás utolsó harmadában az is kiderült, hogy hol lesz az új otthona az Atomium szobornak.http://ozd.hu/news.php?id=3909

Az Atomium alkotás új helye a Városháza és az Interspar közötti körforgalom a Piac úton. A szobor jelenleg felújítás alatt van, amint elkészül és meg lesznek a kihelyezés feltételei, elhelyezzük a lakosság által választott és a testület által is támogatott helyszínen.

Javul az autóbusz közlekedés december 13-ától. Több, korábban csak a Bibó István útig közlekedő járat végállomása mostantól a Ruhagyárnál lesz, így most már óránként lehet helyijárattal eljutni a Ruhagyártól a Kórházig, vagy éppen fordítva. Ezen kívül több optimalizálás is történt a menetrenden a lakosság kérésére. Közben pedig készül az új közösségi közlekedési stratégia, mely végső állapotáról előbb a testületet tájékoztatjuk és velük tekintjük át, majd a lakosság véleményezése következik. A jelentősebb változás 2017 január elsejétől jöhet.

Elkészültek az új körforgalom tervei. A Szolgáltató Ház és Centrum között lehajtva, a Piac útra nagyon problémás a kijutás. Ez a legrosszabb kereszteződésünk jelenleg. Mint a többi kereszteződésben, itt is optimális megoldás lehet egy körforgalom, melynek a szakszerű tervei elkészültek. A megvalósítás azonban súlyos és több tízmillió Forintba kerül, így arra anyagi forrást kívánunk keresni, lehetőleg pályázati támogatással.

"Megtartották a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet ózdi beruházásának zárórendezvényét. A legtöbbek által MaNDA-projektként ismert programot az eredeti tervekhez képest meghosszabbították, így az építési munkálatok decemberben is zajlanak még. A záró konferencián azonban kiderült, hogy a jövő év elején a látogatók előtt is megnyitja kapuit az intézmény." http://ozd.hu/news.php?id=3913

Vállalkozás indításhoz nyújt segítséget kezdőknek, vissza nem térítendő támogatás formájában a következő pályázat! Kérlek ajánljátok ismerőseitek figyelmébe, értékes és nagyon fontos segítség azoknak akiknek jó és reális terveik vannak, de hiányzik az anyagi forrás.

„FIATALOK VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁSÁNAK TÁMOGATÁSA AZ ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN

A program célja:

A Magyarország területén új egyéni vagy mikro vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására. Ennek érdekében a program segítséget nyújt üzleti tervük kialakításához ismeret és készségfejlesztéssel, valamint pénzügyi támogatást biztosít a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozás induló költségeihez.”

A pályázati kiírást itt lehet elérni: http://www.eszakmagyar.mva.hu/

Az Ózdi Vállalkozást Segítő Irodában további segítséget kaphat, a Szolgáltató Ház emeletén.

Megalakult a Hét Völgy Turisztikai Egyesület! Tegnap tartottuk alakuló ülésünket a Városházán. 11 fő alapító taggal és 3 csatlakozóval kezdtük meg működésünket. A tagok jelentős többsége helyi és térségben működő vállalkozás. Veres Zoltán az ÓSÉK ügyvezetőjének javaslatára a tagság egyöntetű véleménye alapján engem választottak elnöknek, Pető János a Kalandpark ózdi atyja lett az alelnök, Dobos Eszter pedig, aki a szervezést és koordinálást végzi, az egyesület titkára lett mind egyhangú szavazás alapján. Következő lépésként még Karácsony előtt levelező listánkon összegyűjtjük egymás terveit, elképzeléseit az idegenforgalom fellendítésére, majd januárban egy hosszú délután összefésüljük azokat, hogy szerves egészként valósulhasson meg a térségben. Köszönöm a bizalmat, arra szeretném használni, hogy közösen, egymást erősítve, partnerségi viszonyban tudjuk fejleszteni Ózd turizmusát.

Cipősdoboz akciót szervez Ózd Város Önkormányzata. Az ajándékokat az Adventi Vásárban lehet majd leadni és a Karácsonyi ünnepek előtt hordja szét azokat Ózd város polgármestere és a képviselő-testület tagjai. A dobozokba tartós élelmiszert, játékot és ruhaneműt is bele lehet tenni.http://ozd.hu/news.php?id=3912

Ma a Megyei Közgyűlés soron következő ülésén vettem részt Miskolcon. Többek között módosítottuk a hatályban lévő SZMSZ-t, megállapodást kötöttünk az Eger Térsége Turisztikai Desztináció Menedzsment szervezetével és több beszámolót, tájékoztatót ismerhettünk meg a megye szervezeteinek működéséről.

Tegnap már írtam az adventi programsorozatról, de ma a képek között mind a négy hétvége részletes programját közzéteszem, kérlek nézzék meg és szóljanak ismerőseiteknek is. Ma már elindult a készülődés is a Városház Téren, felállításra került a Kettőskereszt, készül a koszorú, és közben egész héten kerülnek fel a város új karácsonyi díszei, már nem csak a város központjában, de az Újváros Téren is. Remélem elnyeri majd a tetszésüket!

Töltsük együtt újra az adventi időszakot!
Most vasárnap lesz Advent első vasárnapja. Ózdon, a Városház téren gyújtjuk meg közösen az első gyertyát a város adventi koszorúján.
Az ezt követő hétvégék mindegyikén lesz adventi vásár is. Tavaly még csak egy hétvégén volt, idén három vasárnap is várják a város intézményei, szervezetei az érdeklődőket, ismét különleges, kézzel készített termékekkel.

Töltsük együtt már az első vasárnapot is a szeretet és a béke jegyében, és gyújtsuk meg az első gyertyát, mely a hitet szimbolizálja.

Jó éjszakát kívánok!