2015. július 31.

Polgármesterek találkozója - Kosd

Kosdra mentem ma három polgármester társammal, a Magyar Polgármesterek Közösségének találkozójára. Kurdi Ferenc, Kosd polgármestere fogadott, majd nemsokára Vona Gábor elnök úr is megérkezett. A reggeli alkalmával átbeszéltük az aktualitásokat, közben még érkeztek a közösség polgármesterei.

Látogatást tettünk a kurdi Lunczer Pálinkaházba, ahol új elven működő berendezéssel készítenek többféle pálinkát is. Mivel én vezettem, nem kóstoltam, de mindegyiket megillatoztam, és valóban egyedi, finom különlegességek lehettek. A legérdekesebb számomra a répa pálinka volt.

Megnéztük a Kosdi Tankertet, ahol földműveléssel foglalkoznak, növénytermesztés zajlik.

A közös ebéd elfogyasztása után Németh István az MTKKE egyesület műszaki vezetőjének előadását hallgattuk meg, "közvilágítás áramdíj nélkül" címmel. Sok érdekes információ elhangzott, egy részét már hallottam máshol is, de új megvilágításba került a közvilágítás és annak karbantartásának korszerűsítése. Itthon is foglalkozni fogunk ezzel a témával, hiszen a korszerű ledes világítás a minőségi javuláson túl, a megtérülési időt követően jelentős megtakarítást is eredményezhet.

Ezután kötetlenül beszélgettünk egymással terveinkről, tapasztalatainkról, lehetőségekről, megoldandó feladatokról. Fontos alkalmanként találkoznunk, sok mindent ki tudunk cserélni egymás közt, ami előre viszi munkánkat, így pedig településeinket is. Mivel mi hivatásként tekintünk erre a szolgálatra igyekszünk minél több időt eltölteni vele és minél több irányból tájékozódni, kutatni az előrejutás lehetőségeit.

Az eseményen négy új polgármester is belépett a közösségbe, erről hétfőn hivatalosan is tájékoztatást ad az elnökség.

Kellemes pihenést kívánok az előttünk álló hétvégére!