2015. július 29. szerda

► Az eddigi legnagyobb támogatást kapta az Ózdi Kézilabda Klub!

Max Aicher úr jóvoltából, az Ózdi Acélművek Kft. égisze alatt

40 000 Eurós (Több mint 12 millió Ft) támogatást kap a csapat a most következő szezonra! Halász Sándor a Klub elnöke elmondta, eddig ekkora támogatást még nem kaptak. A kézilabda klub ÓAM-ÓKC néven indul a bajnokságon, reményeink szerint az eddigieknél nagyobb eredményeket elérve.

Ma délben az ÓAM irodaházában Bartha Imre ügyvezető igazgatóval, Riz Gábor országgyűlési képviselő úrral, Halász Sándorral, a klub elnökével és Lőw Gáborral, az ÓAM PR menedzserével találkoztam a támogatási szerződés ünnepélyes aláírása alkalmából. Mindannyian elmondtuk köszönő gondolatainkat, Halász úr egy ÓKC felsővel ajándékozta meg Igazgató urat, majd a klub elnökével aláírták a támogatási szerződést.

Hálásan köszönöm minden közbenjárónak, Igazgató Úrnak és főként Max Aicher úrnak a kiemelkedő támogatást. Korábban, még március hónapban levélben, írásban kértem a segítséget Aicher úrtól a csapat részére, természetesen írásban is fogom megköszönni személyének.

A csapat a múltban is az ózdi gyár oltalmazó karjaiban élt és ért el eredményeket, most újra megkapja a támogatást, a gyár utódjától. Hatalmas jelentőségű ez a szponzoráció, és reményt keltő a jövőre nézve. Hajrá ÓAM-ÓKC!

► „Folyamatos, 24 órás jelenléttel bővül a Városi Rendészet augusztus elsejétől. Ez azt jelenti, hogy néhány nap múlva már nemcsak hétköznapokon, hanem a hét minden napján és az éjszakai órákban is találkozhatnak a városban közterület-felügyelőkkel. A rendészeti feladatokat ellátó felügyelők éjszaka a rendőrséggel közösen járőröznek majd.

„A rendészeti törvény alapján 2015. december végéig egy új országosan egységes egyenruházattal kell ellátni minden rendészeti feladatot ellátó személyt. Így a közterület- felügyelőket is" - mondta Fodor Gábor, az Ózd Városi Rendészet vezetője.

A jelzések, láthatósági mellények, gyakorló ruhák mellett újabb változások is várhatók.

„Augusztus elsejétől folyamatos 24 órás szolgálat ellátás fog történni a rendészetnél, ami azt jelenti, hogy 0-24-ben lesznek kint rendészek az utcán. Emellett természetesen a térfigyelő szolgálatot is folyamatossá tesszük" - tette hozzá Fodor Gábor.” http://ozd.hu/news.php?id=3525

► „A Rom-színpad sorsáról egyeztetett Janiczak Dávid és Földi Jenő. Az Ózdi Ipari Park vezetője levélben kereste meg a polgármestert, hogy vitassák meg elképzeléseiket a Jazzparádénak is helyet adó területtel kapcsolatban. A találkozón konkrét döntés nem született, de abban mindkét fél egyetért, hogy a Rom-színpadra szükség van Ózdon.”

Földi Jenővel előbb a Hivatalban találkoztam, majd a terepre is kimentünk, hogy saját szemünkkel is lássuk azt amiről beszélünk. Bejártuk a gyár területét, a régi finomhengermű csarnokába éppen felújítás zajlik. A kazángyár bővít, a szöggyár is bővíteni készül, és helyreállítás van folyamatban a külső falakon és a belső tér is új burkolatot, falakat és tetőt kap. Visszatértünk a Hivatalba, ahol összegeztük az elhangzottakat, a lehetőségeket. A beszélgetés előrébb vitte az ügyet, jelenleg azonban még át kell gondolnunk több tényezőt, több fajta megvilágításból is. Időben tájékoztatni fogom a nyilvánosságot a fejleményekről.

► Reggel az Apropó c. műsor vendége voltam, aktuális ügyekről beszélgettünk Bukovinszky Zsolttal, csütörtökön 19:30-kor lesz megtekinthető az adás, később pedig a városi televízió honlapján: ovtv.eu.

► Délután bejártuk az Ózdinvest Kft. kezelésében álló légópincéket, a cég munkatársaival és kollégáimmal. A választás után nem sokkal már érdeklődtem, hogy milyen állapotban vannak, és mekkorák, de azt mondták, nem nagyok, járhatatlan állapotban vannak. Eljött az idő amikor a saját szememmel is meggyőződhettem róluk, hiszen több tervünk is lenne velük.

Az Ív úti toronyház mögötti bejárattal kezdtük, ahol egy több helyiségből álló, több elágazással bíró rendszert fedezhettünk fel, régi iratokkal, kórházi berendezésekkel, áramgenerátorral, szivattyúval, gázmaszkokkal. Egy ág el van öntve vízzel, oda vízálló ruhában még vissza szeretnék menni, mert senki nem járt még arra és nem tudják hová vezethet. A rendszer viszonylag nagy, tele lehetőségekkel, a tervek készülnek.

Egy viszonylag kisebb, de még így is méretes járat volt a következő, ami viszont magánportáról nyílik a Velence telep mellett. Itt főként a más pincékben is alkalmazott gombatermesztésre van alkalmas terület.

Végül a régi számítóközpont felőli bejáraton mentünk be a legnagyobb pincébe. Legjobb ha úgy képzelik el, mint egy jó nagy borospincének a keresztmetszetét, csak több száz méteren keresztül, elágazásokkal, egy-két nagyobb teremmel. Ez teljesen száraz, tiszta, és jó állapotú.

Nekünk a fantáziánk a realitás talaján maradva azonnal szárnyalni kezdett! Akinek hozzánk hasonlóan van konkrét ötlete, mire lehetne ezeket a rejtélyes és különleges helyiségeket használni, kérem fogalmazza meg és küldje el az otletek@ozd.hu címre. (erről a bejárásról sajnos nincsenek képeim, mindenhol sötét volt)

► A napokban ismét szájára vett a szélsőliberális nemzetközi sajtó, a mai napon pedig már a hazai online lapok is elkezdték átvenni azt a rosszindulatú, negatív hangvételű, szokás szerint hazugságoktól és torzításoktól hemzsegő cikket amit az AP hírügynökség egy tudósítója fabrikált össze. A szükséges lépések megtétele részünkről folyamatban van.

Kellemes pihenést kívánok!