2015. július 27. hétfő

► Baranyák Béla atya 8 év után búcsúzik Ózdtól és az ózdiaktól. Vasárnap 18 órától búcsúzhattunk el tőle a zsúfolásig megtelt Bolyki templomban. Látszott a hívek arcán az őszinte szeretet. A változás mindig kellemetlenséggel jár, de másképp is fel lehet fogni. Egy nagyszerű ember életéből 8 évnyi szolgálatot kaphattunk, melynek során beteljesítette küldetését, melyet így fogalmazott meg: „Egy lépcső szeretnék lenni, mely lépcsőre állva közelebb kerülhettek Istenhez”. Isten óvja lépteit, kísérje szolgálatában és kívánom, hogy érezze otthon magát a tiszafüredi hívek szerető körében is. Szükség van nemes munkásságára, bárhol is végzi azt.

„Szentmisével búcsúztak Baranyák Bélától. A katolikus plébánostól a Bolyki templomban köszöntek el a hívek, és a ministránsok. Az elmúlt évek alatt az atya azon dolgozott, hogy a közbenjárásával megszépült közösségi terekben minél személyes kapcsolatot alakítson ki az emberekkel. Baranyák Béla nyolc évet szolgált Ózdon, pályafutását Tiszafüreden folytatja.” http://ozd.hu/news.php?id=3515

► „Négy csapat részvételével rendezték meg a IV. Ózdi Strandfoci tornát. A többségében helyi és térségi fiatalokat felvonultató együttesek szombaton nyári kánikulai melegben rúgták a bőrt a homokon. A tétre menő mérkőzések szünetében a játékosok büntetőrúgó versenyre is benevezhettek.”

► Tisztelt Lakosság! Múlthéten párakapukat szereltünk fel a város két pontjára. A hétvégén a városközponti kapu szerkezetének fúvókáit leszerelték, de hát minek cifrázzuk: ellopták az összes fúvókát, amivel semmit nem tudnak kezdeni, de valakinek, vagy valakiknek éppen elég az, hogy árthat. Ha már jót nem tud csinálni, legalább ne ártson! El sem tudom képzelni mit rejthet egy ilyen ember lelke, aki ahelyett, hogy örülne a figyelmességnek, és hogy új dolog van a városban, inkább tönkreteszi azt!

A Városi Rendészet már vizsgálja a térfigyelő kamera képeit.

► Kulcsrakészen állnak a Velence-telepi lakások, hamarosan indul a beköltözés folyamata. Az Ózdinvest Kft. munkatársai kiválasztották azokat, akik a felújított, kellemes hangulatú, nagy múltú lakásokat belakhatják, többszörös volt a túljelentkezés. Nemsokára minden jelentkező megkapja a kiértesítést. Bízom benne, hogy az új lakók megbecsülik majd és vigyáznak az épületek állagára és soha többé nem kell olyan rémisztő állapotokat látni ott mint a közelmúltban.

► Augusztus elsejétől 24 órás szolgálatot teljesít a Városi Rendészet. Az idei magasabb összegű önkormányzati támogatás lehetővé tette, hogy immár 24 órában, folyamatos legyen a járőrszolgálat Ózd város utcáin. Új egyenruhában, bővebb felszereltséggel, és új lendülettel vágnak bele a szolgálatba a kollégák. Aki találkozik velük, látja őket, nyugodtan szólítsa is meg, és mondja el tapasztalatait, észrevételeit, hogy munkájukat hatékonyabban végezhessék. Forduljanak hozzájuk bizalommal!

► Folyamatban van a város közvilágítási hálózatának felmérése, a kis utcáktól a fő utakig a napokban kezdik összeírni mely lámpatestek nem világítanak. Az ÉMÁSZ-nak az összegyűjtést követően egyben tesszük meg a bejelentést. Aki viszont magától észleli, hogy nem világít valamelyik, és szeretne segíteni, bármikor bejelentheti a szolgáltatónál:

„Hibabejelentő vonalunk éjjel-nappal helyi tarifával hívható száma: 06-40-42-43-44. Az alábbi menüpontok közül választhat:

1. gomb: Közvilágítási hiba bejelentése”

► A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére ismét megrendezésre kerül a Strandok Éjszakája rendezvény. Idén Ózd is szerepel a kínálatban! Érdemes lesz péntek éjjel kilátogatni az Ózdi Strandra! Plakát a képek közt!

► Hosszú-hosszú ideje már, hogy a Hírvivő lány szobrának talapzata sérült, a gránitlapok egyike a másik után hullott le. Nemrég adtam megbízást a helyrehozatalára és mára teljesen elkészült! Újra ép a Hírvivő lány! Vigyor