2015. július 24. péntek

► KÖZLEMÉNY

Első fokon pert nyert Ózd Város Önkormányzata a magyarnarancs.hu szerkesztősége ellen a 2015. május 16. napján, „Jobbik abszurd: Down-szindrómás gyermekével együtt küldtek utcára egy asszonyt Ózdon” című cikkben állított egyes valótlan állítások miatt.

Az ítélet nem jogerős, jelenleg várjuk, hogy a magyarnarancs.hu él-e fellebbezési jogával vagy közzéteszi a helyreigazítás szövegét az ítéletnek megfelelően.

Akkoriban több médium is felkapta ezt a magyarnarancs.hu által indított torzításokkal, valótlan állításokkal tűzdelt cikket, amit később tényszerűen cáfoltunk meg.

► Görgey Emléktúra ötödször

„Az 1849-es dubicsányi csatára emlékezve, 2015. julius 24-én péntek reggel indult el három napos menetelésére - amely szlovákiai területet is érint - az V. Görgey Emléktúra.

Az ózdi Ifjúsági Parkban felsorakozott hagyományőrző huszároknak, lovasoknak,katonáknak s minden résztvevőnek Ózd város polgármestere Janiczak Dávid polgármester kívánt szerencsés utat.” Kerékgyártó Mihály

„Közel száz hagyományőrző indult el ma a Görgey emléktúrára. A háromnapos, hét helyszínt érintő programon az 1849-es dubicsányi csatát elevenítik fel, ahol Görgey Artúr serege összecsapott az orosz haderővel. Az országhatáron is átnyúló túrával az elesett hősök emléke előtt tisztelegnek.

„Nagyon fontos a hagyományaink őrzése és ápolása, hiszen, amelyik népnek nincsen múltja, vagy nem tekint vissza múltjára, és nem tiszteli azt, annak jövője sem lehet. Így külön tisztelet jár Önöknek azért, hogy ezt a hagyományt, és a múltnak eme tiszteletét elviszik a Felvidékre is Tornaljára, majd visszatérve jelenleg csonka hazánkba Dubicsányba is" - mondta beszédében Janiczak Dávid, polgármester.”

► Holnap délelőtt 10 órakor indul a IV. Ózdi Strandlabdarúgó Torna! A benevezett csapatok már várják a megmérettetést, minden érdeklődőt szívesen látnak!

► „Megkezdődtek az V. Ózdi Triatlon verseny előkészítő munkái. A ma már országos népszerűségnek örvendő viadalt szeptember 6-án rendezik meg városunkban. A verseny központja ismét a Városi Strandfürdő lesz, a kerékpározás újfent a város közútjain, a futás a Csónakázó-tó körül zajlik majd. Az érdeklődők nyolc korcsoportban és váltóban nevezhetnek a megmérettetésre.”

► Szeletek a Rendészet munkájából

„2015.07.24-én az Ózdinvest részéről bejelentés érkezett, hogy a Bánszállás telep 14. sz. ingatlanban lakó a kutyáját az épület azon részében tartja ami az önkormányzat tulajdonát képezi. A helyszínen megállapítást nyert, hogy az eb valóban ott található. A tulajdonos oltási könyvet felmutatni nem tudott, állítása szerint nem régen vásárolta. A kutyát transzponder olvasóval is leellenőriztük, ami nem jelzett beültetett chip-et, ezért ellene szabálysértési eljárást kezdeményeztünk. A kutya állkapcsának jobb oldalán egy friss seb volt, melynek szakszerű kezeltetéséről a tulajdonos nem gondoskodott, ezért értesítettük Popovics Tibor gyepmestert, aki megfigyelésre az ebet elszállította.”

„A térfigyelő szolgálatot ellátó felügyelő észlelte, hogy a Gyújtó téren két, korábbi intézkedésekből ismert személy flakonból bort fogyaszt. A járőrszolgálatot ellátó kollégákat értesítette, akik a Gyújtó téri Lottózónál utolérték a szabálysértőket. Mivel a két személy rendszeresen szokott szeszes italt fogyasztani közterületen és korábban már többször voltak bírságolva, ezért mindkettőjüknek 50.000 Ft helyszíni bírságot szabtak ki a felügyelők. A két személy, főleg ha erősen ittas állapotban vannak együttműködő magatartást ritkán mutatnak.”

Kellemes estét, jó pihenést kívánok a hétvégére! Kacsintás