2015. január 30. péntek

► Ma végre fogadónapot tartottam, melyre tizenhárom főt tudtam fogadni, de még ezután is hatvanan várakoznak. Igyekszem gyakoribbá tenni az alkalmakat. Nem vagyok azonban vidám, hiszen szörnyű helyzetben vannak az emberek. Sanyarú sorsok, nehéz élethelyzetek, igazságtalanságok, amik érintik az ügyfeleimet, a lakókat. A legtöbb esetben azonban nem is én vagyok sajnos a kompetens. Természetes, hogy az emberek nem tudják otthonról, hogy kinek meddig terjed a hatásköre és mi hová tartozik. Sokan jöttek olyanok, akik problémájára a megoldást egy másik hivatal, vagy valamelyik szolgáltató tudná megoldani. Akinek tudtam, igyekeztem segíteni. Az ország helyzetét mutatja be, hogy a megjelentek 80%-a a nehéz megélhetés miatt jött segélyért, amit nem tudunk adni, mivel még az idei költségvetés nincs elfogadva, és a jövőre nézve sincs túl jó kilátásunk, mivel a központi költségvetésből elvették a szociális juttatások jó részét, egy részét pedig áthelyezték a Járásokhoz. Nem tudom a Kormány szokott-e fogadó órát tartani, de ha nem tarthatna, úgy talán nem rugaszkodna el annyira a valóságtól, hogy már nem is látja, milyen emberi sorsok vannak, a létminimumon tengődés. Idős emberek, akik így vagy úgy, de végig dolgozták az életüket, éheznek és fáznak a saját lakásukban (ha még a devizahitel miatt esetleg nem bérli a saját lakását…)!

Bízom benne, hogy hamarosan gyökeres változásra kerülhet sor a Kormány tekintetében, mert az ország szenved, nélkülöz és épphogy még tengődik valamelyest az éhhalál határán.

► Délután a BBC stábja jött el hozzám riportot készíteni. Még úgy ahogy el is kezdték Ózdról, majd természetesen rámentek a külföldön oly érdekes cigánykérdésre. Igyekeztek párhuzamot vonni a 30-as 40-es évek Németországával. Na ekkor mondtam azt, hogy ha ez a cél akkor én most felállok és megyek a következő programomra. Úgy látszik bizonyos körök még mindig nem értik miről van itt szó és hogy a rasszizmusnak semmi köze nincs a politikánkhoz, mindössze megoldandó feladatok várnak ránk amiket nem lehet úgy megoldani, ha nem mondjuk ki az igazságot.

► 16 órakor kezdődött a Városi Sport Gála. Megtöltöttük az Olvasó Tánctermét. Riz Gábor köszöntője után az ÓMI Táncszínháza műsorát láthattuk. Ezt Obbágy Csaba az Oktatási Kulturális és Sport Bizottság elnökének 2014-es összefoglalója követte. Több mint fél órás volt az összefoglaló, ebből is látható, hogy milyen eredményes volt az ózdi sport az előző évben. A díjátadáson a díjazottak szinte végeláthatatlan elismerése újfent az ózdi sportolók kiválóságát bizonyítja! Gratulálok minden díjazottnak az elért eredményhez és sok sikert kívánok erre az évre, és jövőre másokat is várunk a pódiumon! A rendezvényt az én köszönő gondolataim zárták, majd egy kötetlen beszélgetés következett.

Sajnos ezen már nem tudtam részt venni, hiszen most épp úton vagyok Budapestre, a holnapi programjaimat már reggeltől ott kezdem.

Szép estét! Jó pihenést kívánok!