2015. január 28. szerda

► Kepli Lajos országgyűlési képviselőnk látogatott ma hozzánk, aki bánya ügyben tájékozódott. Segíteni szeretné a bányászat fellendülését, így szorgalmazok egy találkozót a farkaslyuki bánya vezérigazgatójával.

► Gyüre Csaba országgyűlési képviselőnk is járt ma nálunk, aki egyébként jogász és büntető ügyekre specializálódott. Vele is több témát beszéltünk át, mindenben felkínálta segítségét.

► Az N1 televízió nehéz sorsú emberekről készített riportot.

► A városi televízió munkatársai is megkerestek a börtönnel kapcsolatos kérdésekkel, hiszen egyre több hajmeresztő pletyka kezdett el terjedni a városban. Amint nyilatkoztam is, első a lakosság fogadókészsége. Amennyiben támogatják, úgy körbejárjuk a témát, minden szegletét és lehetőségét megvizsgáljuk, majd tájékoztatunk mielőtt bármibe is belekezdenénk. Ha nem támogatják, el se kezdjük megvizsgálni az ügyet.

► Az Ügyrendi Igazgatási és Rendészeti Bizottság mai ülésén is részt vettem, ahol napirendre került többek közt a javadalmazásom módosítása is. Egy új jogszabály szerint ugyanis a nyelvvizsgám miatt pótlék illet, mintegy nettó 15 ezer Ft értékben és mivel Alpolgármester Úr illetménye is az enyémhez van igazítva, így az övé is emelkedni fog. Ezt kötelezően érvényesíteni kell. Azonban mind a ketten felajánlottuk az összegeket egy aláírt nyilatkozattal az Ózd Város Közbiztonságáért Alapítványnak, ezzel is támogatva a városban a közbiztonság javítását! Vigyor

► A Zrínyi út és a Kucsera út közötti területre még egy 2010 év eleji határozattal pályáztak egy hulladék tároló telep létrehozására, amit 2011-ben és 2012-ben is megerősített a testület. A lerakó telepre csak építési törmeléket, műszaki cikket, lomokat és egyéb nem kommunális háztartási hulladékot lehetne elhelyezni ingyen, rendezett környezetben, heti két nap nyitva tartással.

Múlt héten azonban egy helyi lakos jelezte, hogy felháborodás van az utcában, mert most kezdték el a kivitelezést és nem támogatják, hogy ez ott megvalósuljon. Ezért Fidrus Péterrel a terület képviselőjével utcafórumot szerveztünk a helyszínre ahová az összes környéken élőt előzetesen meghívtuk. Érkeztek is a lakosok szép számmal. Halász Béla a Zöld Völgy Hulladékkezelő Zrt.-től megtisztelt a jelenlétével csak úgy mint a Sajó-Bódva Hulladékgazdálkodási Társulás képviselője.

Ismertettem a körülményeket, a pályázat kedvezményezettje a Társulás pedig bemutatta, hogy milyen is lenne ennek a telepnek a műszaki tartalma, a feladatköre.

Ennek ellenére a lakosság teljes mértékben ellenzi, így a héten szavazólapokat fognak kapni, amelyen kinyilváníthatják a véleményüket, és ha nemleges lesz kezdeményezzük a Társulásnál a projekt leállítását. Addig is a munkálatokat leállították.

Én azt vallom, hogy mi vagyunk a lakosságért és nem a lakosság miértünk. A városért tenni azonban csak együtt lehet, össze kell tartanunk és a többség véleményét elfogadva előre haladnunk. Olyan soha nem lesz, hogy mindenki egyetért, mert különbözőek vagyunk, ami teljesen normális. A többségnek azonban egy irányba kell tartani és ez kell, hogy legyen a városvezetés iránya is.