2015. január 27. kedd

Sziasztok Kedves Ózdiak és Kedves Olvasók!

Egy problémával szeretném kezdeni:

► A problemak@ozd.hu címre JANUÁR 6-a előtt érkezett leveleket kérlek küldjétek újra, mert valamiért eltűntek a rendszerből. Hangsúlyozom, a többi megvan, intézkedünk benne, de aki január 6-a előtt küldte levelét szükséges, hogy újraküldje!

Elnézést kérünk a kellemetlenségért!

► Többen jeleztétek, hogy az Ózd Közbiztonságáért Alapítványt akár utalással is támogatnátok, ehhez pedig számlaszámra van szükség, amit itt meg is osztok! 11734121-20022693 Aki teheti járuljon hozzá a város közbiztonságának kialakításához, én is megteszem! Vigyor

► Reggel az aláírások és a kabinet-értekezlet után Kovács György kollégámmal Egerbe mentem az ÉMÁSZ regionális igazgatójához. Felhívtuk figyelmét pár hiányosságra, ami az áramlopásos eseteknél, az elkövető személye elleni hathatós rendőrségi fellépést nehezíti. Kértük ennek orvosolását. Több kisebb-nagyobb felvetésünk is volt még, támogatólag állt hozzánk, de még írásban is elküldjük számára, bízunk a további jó együttműködésben.

► Innen Miskolcra mentünk, egy kistérségi pályázat támogatási szerződését kellett a helyszínen aláírnom, ezzel is gyorsítva a folyamatot.

► Délután tartottuk a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság soron következő ülését, a csütörtöki testület ülést megelőzően. A napirendi pontokat egyetértésben elfogadta a bizottság és javasolja a testületnek elfogadásra. Erről részletesebben az ozd.hu-n írnak:

▌Minimális megtakarítással zárta le a 2014-es pénzügyi évet a város önkormányzata. A csütörtöki testületi ülés előkészítéseként a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság ma több napirendben is döntött, többek között a pályázatok beadásáról és az egyik önkormányzati cég vezetői állásának pályáztatásáról.

Sikeresen teljesítette az elmúlt pénzügyi időszakot a város önkormányzata. Az utolsó, zárómódosítását a 2014-es év költségvetésének most tárgyalta a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. Ezt minden évben januárban tárgyalja a helyi önkormányzat, mert a decemberi bevételek a karácsonyi ünnepkör miatt az év utolsó napjain érkeznek meg a város büdzséjébe. A módosítást a bizottság egyöntetűen elfogadásra javasolta a testületnek.

„A 2014-es gazdálkodás eredményes volt, nincsen fedezetlen költség, nem kellett az önkormányzatnak hitelt felvennie, tehát belső tartalékokból, átcsoportosításokból minden sor rendezett" - nyilatkozta Fürjes Pál, PGB elnök.

Az ide költségvetés tervezése már elkezdődött, a bizottság elnöke, Fürjes Pál elmondta, néhány héten belül már a képviselők is kézbe vehetik a 2015-ös pénzügyi terveket. Erre a törvény szerint február közepéig van lehetősége a helyi önkormányzatoknak. A fiskális politika mellett személyi kérdésekben is határoztak a bizottság tagjai. A változás az Ózdinvest Kft.-t érintheti.

„Arról van szó, hogy a cég ügyvezetőjének öt évre szóló kinevezése lejárt, ő ugyanis 2010-től áll az önkormányzati cég élén. Ma úgy döntött a bizottság, hogy nyilvános pályázattal választjuk ki a legalkalmasabb jelentkezőt a cég vezetésére" - tette hozzá Fürjes Pál.

A csütörtöki testületi ülésen két fontos pályázat beadásáról is dönt majd a grémium. A mai bizottsági döntés értelmében ismét pályáznak a Biztos Kezdet Gyerekházak projekt folytatására, egy másik pályázati forrással pedig a szelektív hulladékgyűjtést segítené az önkormányzat. ▐

► Ma kezdték el a börtön témában a szavazó-szórólapok kézbesítését és elhelyeztük a 11 gyűjtőponton a gyűjtő ládákat. Erről már itt is írtak, és az MTI is érdeklődött: http://www.boon.hu/szondazzak-a-bortonepitest-ozdon/2749240

A www.ozd.hu oldalon is várjuk a lakosság véleményét! Valamint arra kérlek mindenkit, hogy a hét végéig kiterjesztendő szavazólapon jelölje álláspontját és helyezze el a gyűjtőládák valamelyikében, hogy jövőhéten péntekig beérkezzenek, majd mihamarabb kiértékelhessük! Vigyor

► Az ebösszeíráshoz szükséges adatlap is letölthető városunk honlapjáról: http://www.ozd.hu/…/cont_4d8f956a68b013.72238…/ebadatlap.pdf