2015. február 4. szerda

► Délelőtt Bukovinszky Zsolttal a TV főszerkesztőjével egyeztettünk a honlapunk átalakításáról, mivel ők az ozd.hu kezelői is. Szeretnénk ha hírportállá válna, hogy az ózdiak minden friss információhoz hozzájuthassanak egy helyen a város, és a nagyvilág híreivel együtt. Emellett pedig az Önkormányzat, a Hivatal és a Város minden szükséges információja is elérhető maradna, átláthatóbb struktúrában.

► Mattner Detleffel a Frank Hungária igazgatójával volt találkozóm a vállalat telephelyén. Elmondta, hogy érdekes számára a megkeresés, mert az előző városvezetés sohasem kereste őket... Egy körülbelül száz főnek munkahelyet biztosító fémipari cégről van szó, akik folyamatosan fejlesztenek és szeretnének bővíteni, de az állam alkotta előírások nagyban megnehezítik a dolgukat. Mire megfelelnek egy új előírásnak, már módosítják is azt és újra kezdhetik a megfelelést, amik persze jelentős összegeket jelentenek a fejlesztés rovására..

Körbevezetett a cég irodaházán, csarnokain. Amit ott láttam az egy igazi európai színvonalú gyár, jó felszereléssel, a dolgozók minden kényelmének figyelembe vételével. Tágas ebédlő, öltöző terem, itthonra is megirigyelhető vizesblokk!

Biztosítottam róla Detlef urat, hogy bármiben állok rendelkezésére, segítünk ahol csak tehetjük és bízunk benne, hogy sikerül minél többet bővíteniük, hogy a termelő munkahelyek száma gyarapodjon! Az ő sikerük a város sikere is! Örülök, hogy körbejárhattam náluk, innen is köszönöm Detlef úr közvetlenségét és szíves vendéglátását!

► Délután a Kistérségi Tanács ült össze, erről így ír az ozd.hu:

"A kistérség polgármesterei tanácskoztak ma délután a Városházán. A Társulási Tanács ülésén többek közt a 2014-es költségvetésről, a Biztos Kezdet Gyermekházakról és az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Gyermekjóléti Szolgálatának működéséről is szó volt. A grémium érdemi vita nélkül, egyhangúlag fogadta el a napirendi pontokat." Bővebben: http://www.ozd.hu/news.php?id=2958

► Most este vettük fel az Olvasó színpadán az Asszó című új vitaműsort, ahol a börtön létesítés kérdését boncolgattuk. Sajnos a Fidesz-KDNP részéről nem vett részt senki ezen a beszélgetésen, pedig a kérdés jelentős hatással lehet a város életére.

A műsorban szakértőknek és nekem tette fel szerkesztő úr azokat a kérdéseket amik a városban megválaszolásra várnak!

Ajánlom mindenki figyelmébe, holnap az ÓVTV adásában láthatják 19:30-tól! Aki nem tudja fogni a csatornát, az ovtv.eu címen online is nézheti, vagy a műsor után felvételről.

Ha vannak kérdései, kételyei, nézze meg a műsort és választ kap mindenre!

Szép estét, nyugodalmas jó éjszakát kívánok!