2015. február 3. kedd

► Délelőtt a Kórház főigazgatójánál, Eszenyi Úrnál jártunk. Érdeklődtünk a CT beszerzés állásáról és az ultrahang ellátásról. Főigazgató Úr mindent megtesz a CT-ért, de nagyon sok akadály gördül elé. Balogh Zoltán miniszter úr, ígéretet tett legutóbbi ittjártakor, így bízunk benne, hogy minél hamarabb megvalósulhat az ózdi kórház CT-vel való ellátása.

Két ultrahang készüléke van a kórházunknak, de mind a kettő elavult és gyakori műszaki meghibásodásai vannak.

Az ultrahang készülék lelke, mint megtudtam a fej. Ennek cseréjével szinte új gépet kaphatnak.

Mi az Önkormányzat részéről kettő készülék fejének a cseréjét, a lehető legjobb minőségű kép érdekében vállalni szeretnénk, ehhez még a testület jóváhagyása is szükséges lesz.

Szeretnénk, ha a rászoruló betegek diagnosztizálása nem ütközne akadályokba és minél több esélyük lenne a mihamarabbi teljes gyógyulásra. Ehhez azonban elengedhetetlen a megfelelő műszaki felszereltség.

► Az intézményi vezetőkkel beszéltük át a költségvetés rájuk vonatkozó részét, az utolsó simítások vannak már csak hátra.

► A délutánt Putnokon töltöttem Holló Veronika kolléganőmmel és Jegyző Úrral a Sajó-Rima EGTC közgyűlésén. Ez egy határon átnyúló társulás, minek segítségével uniós pályázatokat érhetünk el a határon túli kapcsolatok erősítésére.

A jelenlegi tervekbe bekerült a Susa-Jéne közötti határátkelő aszfaltos úttal való ellátása. Így egy újabb programelemünk valósulhat meg! A tájékoztatás szerint 2022-ig mindenképp meg kell épülnie! A másik fontos lépcső pedig a munkahelyteremtés a régió számára.

Ezeken kívül sok más eredményt is el lehet még érni ennek a szervezetnek a keretein belül, várjuk a kiírandó pályázatokat!

Látható, hogy minden területen jelen vagyunk és folyamatosan azért dolgozunk, hogy jobb legyen itt élni és alternatívát kínáljunk azoknak akik máshol szeretnének boldogulni.

Hiszem, hogy a kitartó és elvrendszeren alapuló munkával, hittel, összefogással, elérjük közös célunkat, Ózd város felemelkedését!