2015. február 2. hétfő

► Tovább folytatódnak a tárgyalások, az előkészítések. Reggel az aláírások és kabinetértekezlet után Alpolgármester Úrral, Fodor Gáborral, a közterület felügyelet vezetőjével és Dr. Varga László kapitány úrral és Oroszné Mák Erika kolléganőnkkel az Önkormányzati Rendészet megvalósításáról, annak részleteiről egyeztettünk. Pár hónapon belül már működni fog, persze ehhez először a költségvetést kell elfogadnunk még ebben a hónapban. Ahogy a programomban írtam quados, lovas szolgálatot is tervezünk, valamint tervben egy drón (quadrocopter) beszerzése is, minek segítségével a levegőből lehet felvételeket készíteni bizonyos esetek felderítéséhez, vagy az elkövetők kézrekerítéséhez, rajtakapásához. Megfontoltan, mindent figyelembe véve haladunk a megvalósítás útján.

► Addig is a héten már indul a lovas járőr szolgálat, egyelőre a városőrség kötelékén belül, helyi támogatókkal, akik a saját lovaikat állítják "csatasorba" külön igények nélkül a városlakók szolgálatáért! Köszönet nekik előre is! Erről kérdezett a város tévé is.

► Nyalka Antal, az Archinvest 97. Kft. vezetőjével együtt beszéltük át a Skanzen projekt jelenlegi állását, jövőbeni haladását, valamint az Újváros Téri Általános Iskola felújításáról, tornatermének építéséről is egyeztettünk. Több korábbi hibás döntés, határidők csúszása miatt mind a két projekt pengeélen táncol a határidők közelsége miatt. Mi mindent megteszünk, hogy ezek ellenére is sikeresen elkészüljön minden ami be lett tervezve.

► Csákányovszki Sándor és társai látogattak meg ebéd után. Ők azok akik a FAM robbanás emlékét nem hagyják veszni. Idén lesz 25 éve, hogy 1990. március 3-án megtörtént a súlyos tragédia az ózdi gyárban... Erre az évfordulóra méltó módon szeretnénk megemlékezni, a szervezés elkezdése előtt azonban tudni szerették volna, hogy én támogatom-e. Úgy gondolom, hogy a múltra való emlékezés meghatározza egy közösség életét, ezért támogatásomról biztosítottam őket.

► A Szuperinfó hetilap vezetősége is járt ma nálam, keressük ugyanis azt a koncepciót amivel gyakrabban tájékoztathatjuk és kedvezőbb áron a lakosságot a város eseményeiről, történéseiről, mint az eddigi rendszertelenül megjelenő Ózdi Körképpel. A találkozó újabb kérdéseket szült, így még keressük a megoldási lehetőségeket.

► Halász Sándor a Távhő igazgatója is járt ma nálunk. Vele költségcsökkentő lehetőségeket kerestünk, hiszen az állam általi elvonások okozta költségvetési hiány mérséklésére, eltüntetésére össze kell fogni mindenkinek, cégeinknek, intézményeinknek egyaránt. Amit pedig mindenképp el akarunk kerülni, az az, hogy munkahelyeknek kelljen megszűnni emiatt. Ezért meg is teszünk mindent!

► A bejegyzést időzítettem, így jelen pillanatban vagy egy fogorvosi székben ülök Miskolcon, vagy már úton vagyok hazafelé. Bár ezek csak a jobb lehetőségek... Nevetés

Szép estét!