2015. december 9., 10. szerda, csütörtök

► Elkészült az ózdi autóbuszok kamerával való felszerelése. Ma reggel a Kórháztól induló 20-as járaton győződtem meg róla személyesen is, és kérdeztem az utasok véleményét. Azt is volt szerencsém személyesen tapasztalni, hogy az első ajtó kinyitása után a sofőr kivárja a felszállók oda irányulását a hátsó ajtók kinyitásával. Az utazásom során több utassal is sikerült beszélnem, akik üdvözölték az új biztonsági intézkedéseket. Jó volt újra buszon, az ózdiak közt lenni, meghallgatni őket. Ha tehetném, sokkal többet járnék tömegközlekedéssel.

► Kedves kolléganőm, Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Kulturális Bizottság elnöke Ózdon töltötte a mai napját. Több oktatási intézményt is meglátogatott, rendezvényeken vett részt és közösen voltunk a Háttér c. műsor vendégei. Fontos számára, hogy a saját maga szerezzen tapasztalatokat azon intézményekben, amikről fent az Országházban hoznak döntéseket. A személyes tapasztalatokra építve eredményesebb munkát tud végezni és életszerű javaslatokkal láthatja el a Kormányt, bízva abba, hogy értő fülekre találva javíthatunk az oktatás helyzetén. A Jobbik kormányra kerülésének fontos pillérei, hogy képviselőink mind az országot járva, életízű körülmények közt készülnek a lakosság segítésére. Dóra különösen szimpatikus és tetterős politikus társam, akivel a mai TV beszélgetésen (Itt megnézhető) és az azt követő sajtótájékoztatón is jól kiegészítettük egymás gondolatait. Jó érzés tudni, és hasznos, hogy az oktatás szakterületén is van segítségünk, támogatásunk az Országgyűlésben. Elnökasszony egy tehetséges sportoló fiatalt is megajándékozott ma, valamint természetes anyagokból kézzel készített Betlehemmel ajándékozta meg a Bolyky Tamás Általános Iskolát. Képviselőasszonynak feszített tempójú, sűrű napja volt. Köszönjük, hogy nálunk jártál! ;)

Bővebben itt olvashatnak a napjáról:

Az egész napot Ózdon töltötte Dúró Dóra. A Jobbik országgyűlési képviselője és frakcióvezető-helyettese felkeresett több oktatási intézményt, majd egy tehetséges fiatal labdarúgót látogatott meg otthonában. A Jobbik Ózdi Alapszervezetének tagjai szintén lehetőséget kaptak arra, hogy beszélgessenek a politikussal. Dúró Dóra látogatása célját és ózdi tapasztalatait a nap végén tartott sajtótájékoztatón összegezte.http://ozd.hu/news.php?id=3972

► Újabb előadás volt ma a Miskolci Egyetemmel közösen működtetett Információs Ponton az Olvasóban. Több száz középiskolai diák volt a hallgató közönség. Dúró Dóra országgyűlési képviselő köszöntője után, köszöntőmben felhívtam rá a figyelmet, hogy miért fontos Ózdon maradni, hogy a fiatalok a város és az ország jövőjét jelentik, rájuk lehet építeni egy várost, de nélkülük nem. Megteszünk mindent azért, hogy egy életre szóló pályát tudjanak tervezni Ózdon, ennek első lépcsője a felsőoktatás meghonosítása városunkban. A Miskolci Egyetem 2017-től kezdheti meg a kihelyezett szakok működtetését.

A köszöntők után Dr. Horváth Zita általános rektor helyettes, és az ózdi Dr. Török Béla egyetemi docens előadásait hallgathatták meg a diákok. A szakok kiválasztásához már a kezdetekben kértük a diákok segítségét, akik kérdőíven adhatják meg mit tanulnának szívesen egy ózdi főiskolán. A kérdőív hamarosan elektronikus változatban is elkészül, így a felvidéki és környékbeli iskolák diákjainak is kikérjük a véleményét.

► 15 órától kezdődött a már hagyományos Idősek Karácsonya az Olvasó Színháztermében. Itt is jómagam és képviselőasszony köszöntöttük a megjelenteket. Kiemeltem az idősek szerepét a társadalomban, és hogy milyen fontos az irántuk érzett tisztelet. Nehéz megfelelni annak a mércének amit ők állítottak életükkel, hiszen egy várost építettek fel szinte a semmiből és hagytak ránk utódokra, akiknek felelősségünk az, hogy megőrizzük és tovább fejlesszük Ózdot. A köszöntők után a Tihanyi Vándorszínpad előadását láthatták, Tihanyi Tóth Csabával és Bognár Ritával.

► Az Országos Közoktatási Intézet fenntartó és képzési forma szerint, összevont eredményességi mutatók alapján rangsorolta a középiskolákat. A 2013/2014-es adatok alapján a több mint 70 egyházi fenntartású szakközépiskola között az ózdi Széchenyi István Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola az előkelő 7. helyen áll!

Szívből gratulálok az iskola vezetésének, a tanároknak és a diákoknak is, akik mind kellettek ehhez az előkelő eredményhez!

► A közelmúltban Bolyok feliratú településnév táblákat helyeztek ki a városban. Több lakó is megkeresett és felháborodásának adott hangot, véleményem szerint jogosan. A Bolyokvasvári Polgári Kör a korábbi polgármestertől és a közútkezelőtől kapott engedélyeket. A város több pontján, így Hódoscsépányon, Szentsimonyon, Urajon, Táblában, és a faluban is elhelyezték azokat a táblákat amik egy település kezdetét jelölik. Arra hivatkoztak, a történelmi Bolyok határait jelölték így meg és nem fogják soha levenni. A város lakóinak nincs ismerete arról, hogy Bolyok valaha is akkora kiterjedésű lett volna, mindemellett ha minden történelmi területváltozást táblákkal jelölnénk, akkor egy táblaerdőben élnénk. Ezen táblák pedig meg is tévesztik az erre járókat. A város közterülete nem játszótér ahová közúti jelzőtáblákat teszünk ki, csak mert aláírtak rá egy engedélyt! A város részéről visszavontuk az engedélyt, így egy táblát, ami önkormányzati út mellett volt, már eltávolítottak a Petőfi útról. A Közútnak levelet írtunk, amiben kértük a korábban kiadott engedély felülvizsgálatát.

„Bolyok feliratú táblákra lehetett figyelmes az elmúlt hetekben a város lakossága. Ezek a jelzések pontosan úgy néznek ki, mint a városok határait jelző táblák. Mint kiderült ezekkel a régi Bolyok határait szerette volna jelölni a Bolyokvasvári Polgári Kör. A városvezetés viszont visszavonta az engedélyt, és van, ahonnan már el is távolították a táblákat.” http://ozd.hu/news.php?id=3967

► Az állatmenhelynek általunk készített 10 nagy méretű kennelből, 7 már leszállításra került. Fazekas Ildikó, a menhely áldozatkész vezetője örömének adott hangot tegnapi Facebook bejegyzésében, sőt e-mailben is megköszönte a segítséget. „ Nagyon szépek a kennelek, ezek a legszebbek Kiskapudon, nagyon várjuk a hármat is, és nagy hálával köszönjük, ez nagyon nagy segítség volt.

Örülök, ha segíthettünk, amiben tudunk, mindig állunk rendelkezésre.

► Mindennemű vita nélkül zajlott le az Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának mai ülése. A térség polgármesterei alig fél óra alatt fogadták el az öt napirendi javaslatot, amelyek között a 2015. évi költségvetés módosítása mellett a jövő évi munkaterv elfogadása is ott szerepelt.http://ozd.hu/news.php?id=3969

► Tegnap este 18 órától Szolnokon tartottam előadást. Időközi képviselő választás lesz a településen. Dr. Csikós Attila a jelöltünk, aki egy elszánt, ízig-vérig magyar ember, aki szeretne tenni a lakóhelyéért, megmutatni Szolnokon is, hogy lehet az emberekért tisztán, őszintén tenni. Előadásom során igyekeztem bemutatni a Jobbik és Fidesz közötti különbséget és ózdi példákon keresztül szemléltetni, hogy igenis van lehetőség változtatni, hisz a politikusok főnökei a választók, a polgárok, a hatalom az utcán van! Bízom benne, hogy Attila megkapja a választói bizalmát és bebizonyíthatja elszántáságát, és valós eredményekre válthatja azt.

Jó pihenést, kellemes éjszakát kívánok!