2015. december 18-21. péntek-hétfő

„A szeretetnek kinevezett nap, az egyetlen egy nap, sőt, talán annak is csak az estéje. A többi 364 nap pedig végig a gondjainkkal telik. A munkánkkal, azzal, hogy rohanunk, talán mellőzzük is egymást. Mennyivel jobb lenne ezt fordítva tenni. Ha csak egyetlen egy nap lenne a gondjainkra és az összes többi napon szeretettel fordulhatnánk egymáshoz. Igen nagyot változna a világ, azt hiszem. De ez csak rajtunk múlik, nekünk kell változtatni ezen” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A negyedik gyertyát is meggyújtották a város adventi koszorúján. A Városház téren ezúttal is több száz fős tömeg gyűlt össze, hogy szemtanúja legyen az ünnepi pillanatnak. Ózd város polgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott: a legszebb és legjobb ajándék nem az üzletekben beszerezhető ajándék, hanem az egymásra fordított idő.http://ozd.hu/news.php?id=4004

Véget ért a vásári sorozat Ózdon. Második évben csináltunk adventi vásárt, idén először három hétvégén át tartót. A város honlapján igazi közönségsikerként értékelik, és valóban, akivel találkoztam mindenki megelégedéssel beszélt a Városház tér hangulatáról.

„Igazi közönségsiker volt az Adventi Vásár. A Városház térre aranyvasárnap is sokan látogattak ki, hogy ott szerezzék be szeretteik karácsonyi ajándékait. A sült gesztenye és a forralt bor a kezeket, az ünnepi műsor a lelkeket melegítette fel.

„Én már 72 éve itt lakom Ózdon, de ilyen forgatagot, ilyen szépen feldíszített városközpontot még nem láttam, pedig itt lakok a közelben. Kimondottan jó a hangulat” - mondta Halmai István.

Ózd város vezetői szerint az adventi forgatag elérte célját, az ajándékok vásárlása mellett az emberi kapcsolatok erősítésére is jó szolgálatot tett.

„Talán a vártnál is jobban sikerült a három vásári hétvége. Minden alkalommal rengetegen gyűltünk össze, itt a Városház téren. Rég nem látott ismerősök találkoztak egymással, együtt voltak az ózdiak szeretetben, békességben és én azt gondolom, hogy nagyon jó programokkal tudtunk nekik kedveskedni” - értékelt dr. Bézsenyi Bernadett, polgármesteri tanácsadó.http://ozd.hu/news.php?id=4003

Novákfalván jártunk. Novák Tamás az üdülőfalu megálmodója, tulajdonosa hívott meg és nem hogy üres kézzel, de a teli autóval alig tudtunk hazajönni. Ózd városának ajándékozott több faragott képsorozatot is. Így a 64 vármegye faragott címereit, az Árpád házi királyaink faragott képmásait és a 13 aradi vértanú faragott képét is, ezen kívül pedig Budapesten kollégáim, szintén az ő felajánlásából átvettek egy kőből készült turul madár szobrot. Megkaptuk azt a jelvény gyűjteményt is, mely 25 évnyi gyűjtés eredménye és a Monarchia idejétől szinte napjainkig tartalmaz mindenféle jelvényt, több országból is. A több ezer jelvényt tartalmazó gyűjteményt és a faragott képeket az Olvasóban helyeztük el. Tervezzük, hogy a Nagymagyarországot idéző faragványok segítségével egy Trianon Emlékparkot hozunk létre a városban, hogy méltóképpen emlékezhessünk meg erről a nemzeti tragédiáról. Ezúton szeretném felhívni a figyelmet, hogy akinek van jelvénye, az Olvasónak felajánlhatja, így bővítenénk tovább a gyűjteményt és állandó kiállítást fogunk létrehozni belőle a Művelődési Intézményünkben.

Hálásan köszönöm Ózd városa nevében Novák Tamásnak a mind anyagi mind eszmei értékben felbecsülhetetlen értékű ajándékokat, amivel Ózdot és az ózdiak szellemiségét gazdagítja! Méltó helyre fogjuk elhelyezni a képeket, köszönöm mégegyszer!

► Az év utolsó képviselő-testületi ülésen debütált az új szavazó rendszer, mely sokkal átláthatóbbá teszi az napirendek tárgyalását. A húsz tárgyalt napirend között elfogadta a testület a Szilvásvárad-Ózd kerékpár út pályázati úton történő létrehozására a szándéknyilatkozat aláírását, a költségvetés módosítását, mely továbbra is a város biztos, és stabil működését tükrözi, jelentős tartalékokkal, többlet igények nélkül. A rendőrség újabb 8 számítógéppel gazdagodhat az önkormányzat felajánlásának köszönhetően, a Közbiztonságért Alapítványtól 500 ezer Ft támogatást kap, amiért külön köszönet a lakossági összefogásnak. Az adók 1%-ának felajánlásából 1,6 M Ft támogatást kapott az alapítvány. A további döntésekről a város honlapján tájékozódhatnak.

A lengyelországi Chorzów tűzoltói látogatták meg ózdi testvéreiket. Ezen alkalomból egy közös vacsorán ismerkedtünk a Hotel Ózd Kék Szalonjában csütörtök este. Édesapám is részt vett a vacsorán, a vendégek nagyon örültek neki, hogy felszabadultan tudnak, lengyelül is társalogni a fogadó város vendéglátóival. Jó hangulatban telt az este, a hétvégén a tűzoltók még több közös programot is szerveztek, a kapcsolatot erősítve.

Száloptika köti össze mostantól az Ózdi Rendőrkapitányság és a Városi Rendészet telephelyét, így biztonságosabbá válik a térfigyelők kamerarendszer működése. A fejlesztésben az Ózdi Kábel TV vezetői és munkatársai vállaltak aktív szerepet, akik saját költségvetésük terhére végezték el a szükséges munkákat.http://ozd.hu/news.php?id=4002

Köszönjük a társadalmi szerepvállalást, a város támogatását!

Kellemes pihenést és meghitt Karácsonyi készülődést kívánok!