2015. december 13-15. vasárnap-kedd

► A harmadik, az öröm gyertyáját is meggyújtottuk a város adventi koszorúján Szőke Gábor római katolikus plébánossal. Beszédében így szólt: „Az örvendezés vasárnapja. Az öröm vasárnapja. Nem sok van hátra karácsonyig. Inkább tudj annak örülni, hogy van két látó szemed, egy érző szíved. Észreveszed, és meglátod azokat az embereket a környezetedben, akik a te szavadra, a te jelenlétedre, a te ölelésedre, a te kézfogásodra vágyakoznak. Hát töltsd fel az érzelmi tankjukat. Erről a kis szeretetgesztusról ne akarj lemondani”

Az adventi vásárnak ismét nagy sikere volt, megtelt a Városház tér az érdeklődőkkel, a gyermekeknek állat simogatóval is kedveskedtünk. Jó érzés, hogy hétről hétre együtt tölthetjük az adventi várakozást az ózdiakkal. Ezen a héten, már az utolsó, negyedik gyertyát gyújtjuk meg, és jómagam is köszöntőt fogok mondani, várok minden érdeklődőt, ünneplőt szeretettel. http://ozd.hu/news.php?id=3979

► Újabb magyar állampolgárral gazdagodtunk. Egy 14 éves felvidéki fiatalember honosítása történt meg hétfőn délelőtt a Városházán. Anyukája és a két mama kísérte el Hazánk új állampolgárát. Sok erőt kívántam neki Magyarország szolgálatában, miután letette állampolgári esküjét.

► Szaniszló László Szilvásvárad polgármestere és Tarnai Csaba a Kerékpárkölcsönző tulajdonosa voltak partnerek azon az egyeztetésen, amit a Szilvásvárad-Ózd kerékpárút tervezéséről tartottunk. Következő lépésként egy közös szándéknyilatkozatot írunk alá a létesítésről. A megjelenő pályázatok teszik majd várhatóan lehetővé a megvalósítást. A tervezés folyamatában még több egyeztetés vár ránk, elsőként az erdészettel.

► Az Újváros téren is felállítottuk az idei Karácsonyfát. Óvodások adtak vidám műsort az összegyűlt bolyokiaknak. Szőke Gábor atya, Dr. Mészáros Miklós a terület képviselője és én mondtunk köszöntő üzenetet. A gyerekek a fellépés után egy-egy szép karácsonyi csomaggal térhettek haza. Köszönjük a műsort, a felkészülést és a felkészítést is! "„Nagyon fontos, hogy minél több szeretet adjunk egymásnak. Hiszen a legnagyobb kincs és a legnagyobb ajándék mégis csak az a testet, lelket átjáró melengető szeretet, amit tudunk mi egymásnak adni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester." http://ozd.hu/news.php?id=3986

► Az Ív úti templomban a II. János Pál Katolikus Általános Iskola diákjainak hangversenyére voltunk hivatalosak. Dobos Eszter, Dr. Kósné Dargai Rita és Zsuponyó Anett társaságában élvezhettük a gyerekek színvonalas szívmelengető műsorát.

► A Szabolcs közi idősek otthonában köszöntöttem az időseket Karácsony alkalmából. Az Újváros Téri Általános Iskola diákjainak műsorral járultak hozzá az ünnep fényéhez. Két hópehely művésznővel közös képet is készítettünk, gyönyörű volt az előadás, és a szívből jövő ragyogó mosoly. Azokat az időseket is meglátogattam egy-egy ajándékcsomaggal, akik nem tudtak betegségük miatt kijönni a szobából. így találkoztam nagymamám testvérével, Sári nénivel is, aki már 88 éves.

► Innen pedig a Megyei Közgyűlés Településfejlesztési Bizottságának következő rendes ülésére siettem Miskolcra, a Megyeházára. A sötétbe nyúló tanácskozáson elfogadtuk a költségvetés módosítását többek közt. A megjelenő megyei pályázatokhoz napirenden volt a kritériumrendszer is, ami a pályázat pontozásának kritériumait fekteti le. Ebben az irányítóhatóság iránymutatására olyan módosítást fogadtak el – a Jobbik frakció tiltakozott – ami ismét nehezíti a hátrányos régiók jó eredményeit.

► Rengeteg meghívásom van a városi intézményekbe, óvodákba, iskolákba, idősotthonokba karácsony alkalmából. Azonban az év végének közeledtével a megbeszélések, egyeztetések, ülések is sokasodnak, így nem fogok tudni mindenhol ott lenni. Kérem mindenkinek a megértését, ahová tudok, oda mindenképpen megyek, mint eddig is, hisz mindig feltöltenek a boldog szeretetteljes arcok, mosolyok, jó kívánságok.

Újra lesz városi szilveszter! Szeretnénk ha újra közösen köszönthetnénk mi ózdiak az új évet, legyen mindenkinek egy hely, ahol közösen, társaságban ünnepelhet. Ehhez a hangulat biztosított lesz! wink hangulatj (Részletek a plakáton)

Kellemes estét kívánok!