2015. augusztus 31. hétfő

► Ma ismét a kínai delegációt fogadhattuk. Most már több időre érkeztek, így egy bejárás keretében ismerhették meg Ózdot. Ők is hoztak egy bemutatkozó videót amelyen bemutatták Wenzhou várost. Sajnos azt nem tudom linkelni, de a videó megosztón elérhető egy bemutató film: https://www.youtube.com/watch?v=4nmfKHaWRtg

Látható, hogy a város hatalmas hozzánk képest, Magyarországnyian lakják. Dinamikusan fejlődő 21. századi városról van szó, mely kereskedelmi és iparkamaráján keresztül keres befektetési lehetőségeket. A közeledésben mérvadó és a partnert kereső fél részéről megjegyzendő, hogy nem maguk akarják kitalálni az együttműködés részleteit és nem maguk akarják kitalálni mibe fektessenek, hanem Ózd város vezetésére támaszkodnak. Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő tárgyalásokon, egyeztetéseken sikerül a lehető legjobb befektetési lehetőségekről meggyőzni őket. A kapcsolatunk eddig fejlődő tendenciát mutat. A következő két találkozóra szeptember második hetében kerül sor, előbb Ózdon, majd Budapesten.

► 6 millió Forintra emelkedett az évben kiosztott bírságok száma a Rendészet részéről. A hétvégén megerősített szolgálaton vettek részt a rendőrökkel egyetemben. Szemetelésért, közterületen való alkoholfogyasztásért több százezer forint értékben szabtak ki bírságot.

► Szombaton került megrendezésre az Uraj Nap, melyre a Jobbik Ózdi Ifjúsági Tagozata és Alapszervezete is kilátogatott. „Ünnepi köszöntőt mondott - Fidrus Péter alpolgármester. S ezután különböző előadásokat láthattunk, mint pl.: Ózdi Néptánc Egyesület Néptánca, Sunrise Együttes, Csak Semmi Pánik zenekar. A nap sztárvendége: Csordás Tibi (Fiesta Zenekar) volt. A rendezvényt tombolahúzás és utcabál zárta.

Nagyon jól éreztük magunkat! Kívánunk még sok ilyen jó hangulatú Uraj napot!”

Gratulálok a szervezőnek Tartó Lajosnak és minden segítőjének, akik évről évre sokat tesznek azért, hogy minden rendben menjen!

► Ugyanezen a napon Mogyorós-völgyben és Egyház-völgyben tartottak közösségformáló összejövetelt, aminek apropóját az új játszótér átadása adta.

„Civil kezdeményezésre rendeztek közösségépítő programot az Egyház-, valamint a Mogyorós-völgyben. A peremkerületbe sok új család költözött az elmúlt években, a helyiek ezért érezték fontosnak, hogy egy vidám, baráti hangulatú rendezvényen jobban megismerjék egymást. Az egész napos eseményen a terület önkormányzati képviselőjének segítségével megépült játszóteret is birtokba vehették a gyerekek.”

A civil kezdeményezés szervezője Kiss Zoltánné, akinek szintén kijár a gratuláció, és Dr. Kósné Dargai Rita képviselő asszonynak is, aki támogatta a rendezvényt és a játszóteret átadta az ott élő fiatal családok legnagyobb örömére!

► Még mindig szombat! „Sportos hétvégével búcsúztatta a nyarat a Városi Strandfürdő. A Bolyki főúti létesítményben amellett, hogy ügyességi versenyeken mérhették össze tudásukat, különböző sportági bemutatókat is láthattak az érdeklődők. A nyárbúcsúztató sportpartiból a szervezők szeretnének hagyományt teremteni.

A kánikulai meleg sok embert csalt ki augusztus utolsó hétvégéjén a Városi Strandra. A belépőjegyet váltó vendégek ezúttal nem csupán a medencékben fürdőzhette, a homokos és füzes talajú sportpályákon vidám, játékos vetélkedőkön is szórakozhattak. Volt, aki a kosárra dobó versenyre nevezett be, mások röplabdáztak, de a ping-pong asztalnál is népes kis csoport gyűlt össze. ”

► Jómagam szombaton Tapolcán jártam egy értelmiségi találkozón, ahol sok értékes emberrel ismerkedtem meg és alakítottam ki kapcsolatot. Ezután hazafelé jövet a „Közel-keleti” Pályaudvaron tanyázó megszállókat vettem szemügyre, erről a gondolataimat korábban már kifejtettem itt:

► Tegnap pedig kettős győzelmet arattak Jobbikos jelöltjeink Tapolcán! Mind a két egyéni választókerületet nagy fölénnyel nyerték képviselő-jelöltjeink! Gratulálok nekik!

Kellemes estét kívánok!