2014. november 30. vasárnap

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún, ami a hitet jelképezi

A Városház téren közel ezer fő gyűlt össze a hideg ellenére vasárnap 17 órakor. Jó volt látni azt a sok összetartó ózdit! A II. János Pál Katolikus Általános Iskola diákjai készültek szívmelengető műsorral, köszönet nekik a felkészülésért és a bátorságért!

Szaka Attila konferálta a műsort. Elsőként Riz Gábor országgyűlési képviselő úr mondott köszöntőt, majd Orosz István Atya, az Ő vezetésével gyújtottuk meg a felállított koszorún az első gyertyát. Ezután én következtem.

Mély boldogsággal töltötte el szívem, hogy ilyen sokan kimozdultak vasárnap este és egyként álltak ott felkészülendő a szeretet ünnepére! Pál Apostol Korinthusbeliekhez írt leveléből idéztem a Szeretet Himnuszát, amit itt is elolvashattok:

Az apostoli kettőskeresztet is felállítottuk a Városháza előtt, hogy a rohanó világban megállítsa az arrajárót, emlékeztetve az ünnep valódi üzenetére.

Bízom benne, hogy mindenki hazavitte szívében a szeretet és arra kértem a jelenlévőket, hogy vigyék magukkal a szomszédoknak, az utcára, az iskolákba és a munkahelyekre is, hiszen a szeretet tart össze minket és együtt nagy dolgokra lehetünk képesek. Együtt tudjunk városunkat a Szebb Jövő felé indítani.

Öltöztesse fel hát mindenki lelkét az adventi időszakban, hogy a Karácsony a feltétel nélküli szeretet jegyében telhessen, és sugározzon belőlünk az új évben is!

Nyugodalmas szép jó éjszakát kívánok mindenkinek!