2014. november 28. péntek

Sziasztok Kedves Ózdiak!

Amint azt láthatjátok is, elkezdődött a karácsonyi készülődés a Városház téren. Felállításra került a kettőskereszt, az adventi koszorú, és velük egyvonalban van az a fenyőfa, ami meg fogja kapni a karácsonyi díszeket. A VSI munkatársai nagyon szép, hathatós és precíz munkát végeztek az előkészületekkel, amit ezúton is köszönök nekik. Vasárnap lesz az első gyertyagyújtás és a hivatalos keresztállítás, ennek és az egész programsorozatnak a kiajánlóját a képek közt találjátok. Ezt pedig kollégáinknak köszönhetjük a hivatali dolgozóknak és az ÓMI dolgozóinak, akik folyamatos, minden napi munkával szervezik a programokat! Hálás köszönet jár nekik is a városért végzett munkájukért.

Eközben Fidrus Péter képviselőtársam Sajóbábonyban képviselte Ózdot, itt az ő beszámolóját olvashatjátok:

"A B-A-Z megyei Kereskedelmi és Ipari Kamara tartotta ünnepi közgyűlését, a 20. évfordulót ünnepelték.

Megismertettek minket az eddigi működésükkel és a jövőbeni céljaikkal.

Megismerhettük a házigazda, a sajóbábonyi Vegyipari Park területén lévő cégekkel, tevékenységükkel. Egy filmvetítés során az elmúlt 135 év kamarai múltat mutatták be a céhektől napjainkig. Állófogadással zárult az esemény. Sok magas rangú személy is megjelent, az országgyűlési képviselőktől a konzulig bezárólag."

Két küldött érkezett az Európai Roma Jogok Központjától, egy Szlovákiában élő magyar származású úriember aki értett magyarul, de csak angolul beszélt és a tolmácsa. Lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy az ózdi romák megfelelő ivóvízhez jutnak-e és milyen körülmények között élnek. Mivel Magyarországon nem regisztrálják az embereket származásuk alapján, így nem igazán tudtunk választ adni minden kérdésükre, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökét javasoltuk nekik felkeresésre. Természetesen azt el tudtuk mondani, hogy Ózd városában minden itt élő hozzáfér a tiszta és egészséges vízellátáshoz.

Az elszámoltatásból adódó első közzétett információnkat már az előző posztomban megismerhettétek.

Elkészültek az előterjesztések is a hétfőn 15 órakor kezdődő testületi ülésre, valamint a meghívó, amiket ki is küldtünk a képviselőknek. Az előterjesztések az általunk elfogadhatónak tartott, de korrekt, a Fidesz többséget figyelembe vevő bizottsági struktúrát - természetesen a költséghatékonyság jegyében -, a Szervezeti és Működési Szabályzatot, az alpolgármesterre való javaslatot, a kötelező illetmények javaslatát és még két kötelezően megtárgyalandó témát tartalmaznak. Az érdeklődőket pedig szeretettel várom az ülésre, hogy minél többen lássák a második emeleten lévő tanács terem várakozó termében kivetítőkön követhetik nyomon az ülést. Az az érdeklődő pedig aki nem tud eljönni, élőben nézheti az ÓVTV közvetítését a TV-ben, vagy az ovtv.eu oldalon.

A véleménykülönbségről az Ózdi Krónika is beszámol: http://www.ovtv.eu/index.php/hu/musorok/ozdi-kronika

A nap végén már könnyedebb és vidámabb téma került terítékre. Gyuricska István, a szilveszteri nagyparkolóban tartandó rendezvény főszervezője jött el hozzám egyeztetni. Nagy örömömre szolgál, hogy civil kezdeményezésre újra lesz szabadtéri, közös szilveszterezés! Minden támogatásomról biztosítottam, bízunk benne, hogy az összefogás és egymás szeretete újra összehoz minket, az évet lezárni és egy új, reményeink szerint eredményesebb évet elkezdeni! Én ott leszek veletek, szilveszterezzünk együtt! Ha a program összeállt, közzétesszük a kiajánlót! Vigyor

Jó éjszakát Nektek!

ui.: Ha szeretnétek holnap egy forró teát, a piacon, a szokott helyen fogok várni kollégáimmal mindenkit reggel 8tól!