2014. december 22. hétfő

Ma program szempontjából könnyebb, de egészségileg sokkal nehezebb napom volt. A nátha és köhögés az elmúlt két beteges hét legnehezebb napját hozta. Dr. Mészáros Miklós háziorvosomhoz kellett forduljak, mert úgy néz ki nem megy már gyógyszer nélkül...

Reggel Kapitány Úr jelenlétében jutalmaztuk meg az Ózdi Rendőrkapitányság három kiemelkedő dolgozóját.

Az ozd.hu így ír erről:

"Egész éves kiemelkedő teljesítményéért jutalmazta meg az Ózdi Rendőrkapitányság három munkatársát Janiczak Dávid polgármester és Fidrus Péter alpolgármester. A város rendőrkapitánya, dr. Varga László az elismerések átadását követően úgy fogalmazott, jó kapcsolatot ápolnak a város vezetésével, és fontosnak tartják a munkájukat érintő visszajelzéseket. Ez ugyanis megerősíti őket abban, hogy fontos és értékes, amit csinálnak.

Dr. Varga László rendőrkapitányt és három munkatársát fogadta a Városházán Janiczak Dávid polgármester és Fidrus Péter alpolgármester. Parancsnoki javaslat alapján ugyanis három rendőr egész éves kiemelkedő teljesítményét ismerték el. Ózd polgármestere köszöntőjében kitért a közbiztonság javításának fontosságára.

„Nagyon fontos a rendőrség munkája ebben a városban, hiszen tudjuk, hogy itt a közbiztonságra különös tekintettel kell odafigyelni. Hiszen nagyon sok a probléma, ezt önök érzik a legjobban. Ebben a helyzetben, hogy munkájukat ilyen körülmények között kell végezni, így is sikerült kiemelkedőt alkotni ebben az évben” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A jutalmakat Fidrus Péter alpolgármester adta át Kovács Mónika rendőr főhadnagynak, Kanta Ottó főtörzszászlósnak és Nagy Péter törzszászlósnak. A jutalmazást követően a város rendőrkapitánya köszönte meg kollégái nevében is az elismeréseket. Hangsúlyozta, hogy a rendőrség és a városvezetés között hagyományosan jó az együttműködés.

„Nekünk nagyon fontos, hogy a rendőrség munkáját a városvezetés kiemelten kezeli. Nagyon jó, hogy a kollégák kapnak egy ilyen visszacsatolást, hogy értékes és fontos az ő munkájuk. Megtiszteltetés a rendőrség számára, hogy a városvezetéssel le tudnak ülni egy asztalhoz, élőszóban kapnak visszajelzést a munkájukról. És nekünk is kiemelkedően fontos, hogy néhány kollégát a kiemelkedő teljesítményükért én is meg tudjak jutalmazni” - nyilatkozta dr. Varga László, városi rendőrkapitány.

Dr. Varga László a tíz rendőrkapitány közös munkájával készült kapitányok borával ajándékozta meg Janiczak Dávidot és Fidrus Pétert. A találkozó zárásaként pedig a közbiztonság kérdéseiről is egyeztettek az érintettek"

Most töltötte 90. születésnapját Ignáth János, volt bányász. Őt köszöntöttük Tóth Pál képviselő úrral és Oroszné Mák Erika kolléganőmmel. Az idős urat 83 évesen elütötte egy autó, akkor 9 csontja tört, de 7 hónap kórházban fekvés után felépült! Hallhattunk pár érdekes régi történetet, viccet és tréfát, hiszen a jókedve határtalan, és megtudtuk, hogy 63 éve élnek már együtt párjával boldog házasságban! Isten éltesse még nagyon sokáig erőben, egészségben János Bácsit!

Délután Dr. Almási Csaba jegyző úr hívott meg szilvásra egy személyesebb ebédre Fidrus Péter alpolgármester úrral és Vincze Betti kabinetfőnökkel. Jó hangulatban beszélgetve telt az a pár óra, most először tudtunk személyesebb hangvételben is beszélgetni mióta együtt dolgozunk. Mindemelett külön öröm volt, hogy találkoztam régi kollégámmal, a Szilvásváradi Idegenforgalmi Egyesület alelnökével, Hócza Lászlóval aki a vezetője is a Fenyő Vendéglőnek, ahol voltunk.

Szabó Bence első önálló rajzkiállításának megnyitóján is részt vettem 17 órától az Olvasó emeleti termében, ezután pedig a Hivatalban találkoztam Dancsok Tamással, aki bemutatta nekem eddigi munkásságát és a Jazz Parádé történetét, jövőbeni elképzelését.

Szép estét kívánok mindenkinek! Kellemes álmokat! Vigyor