Lyukas lufiba nem érdemes levegőt fújni – avagy nem szállt föl a Páva a városháza tornyára

Ősszel bejárta az országos sajtót a hír, miszerint a Párbeszéd Magyarországért Párt hűtlen kezelés miatt tett ismeretlen tettes ellen feljelentést a Páva Klub működése során bekövetkezett veszteség miatt. Véleményünk szerint a feljelentés másra nem volt jó, mint arra, hogy megpróbálja a jobbikos városvezetést lejáratni, ahogyan ezt tette folyamatosan, de ahogy az események is mutatják, saját magát sikerül folyamatosan lejáratni.

A mai napon vettem kézhez a PM feljelentése kapcsán az Ózdi Járási Ügyészség elutasító határozatát, melyben kifejtik, hogy a feljelentésükben szereplő cselekmény nem bűncselekmény, valamint hogy a határozat ellen panasznak nincs helye.

Az Ügyészség eljárást lezáró határozatában azokra a következtetésekre jutott, amelyet jómagam is hangoztattam az októberi közleményemben.

Az Ügyészség megállapítása szerint a hűtlen kezelésre irányuló cselekmény, melyet a PM feljelentésének tárgyát képezte, még eshetőlegesen sem állt fenn sem a polgármester, sem a képviselő- testület, sem az Ózdinvest Kft. tekintetében.

A Párbeszéd Magyarországért Párt, mint Magyarország politikai térképén rendkívül nehezen észrevehető párt, a jobbikos ózdi városvezetés vonatkozásában ezen októberi politikai performansza révén a politikai lapos kúszástól eljutott a lator politika szintjére, miszerint a begyűjtött és összeszedett információk alapján a valósággal ellentétes következtetéseket levonva mindent megtett a városvezetés lejáratására. Bízom benne, hogy tanulnak a múlt hibáiból és ismerik azt a mondást, hogy a fenségest a nevetségestől csak egy lépés választja el.

Mindezek ellenére szebb jövőt kívánok a PM-nek!

Janiczak Dávid

Ózd város polgármestere