Január

Január végi hétvége

<p> A hétvége is eseménydús volt. Pénteken Salgótarjánban jártam Hulitka István polgármester jelöltünknél, aki az időközi választáson méretteti meg magát. Este már Ostoroson Tietze Nándor polgármester jelöltünkkel és Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselőnkkel tartottunk előadást közösen az érdeklődőknek, náluk február 7-én lesz a választás. Szombaton pedig Vona Gábor elnök úr évadnyitóján jártam Budapesten. Aki nem látta a helyszínen, vagy a TV-ben az szánja rá az időt és nézze meg, érdemes lesz, nem fog csalódni. Link a cikkben. </p>

„Az új városvezetés pörgeti a bakelitet” - Történelmi siker Ózdon

<p>Sikertörténet Ózd város 2016-os költségvetése. Ma tárgyalta a képviselő-testület a 2016. évi költségvetést. Ismertetőmben röviden kifejtettem a siker mibenlétét. A szóbeli kiegészítésemet megnézhetik az alábbi linken: https://youtu.be/jfDN3yIqzko I Az ülés teljes felvételét a városi televízió honlapján: http://www.ovtv.eu/index.php/kepviselo-testueleti-uelesek/448-2016-januar-28 I Idén Ózd Város Önkormányzata 7 programra is pályázik a tavalyi 5-tel szemben.1211 fő foglalkoztatása valósulhat meg, értékteremtő munkában. Ezeken kívül még 19 napirendi pontot tárgyaltunk.</p>

2017 szeptemberében indulhat az első ózdi főiskolai évfolyam a Miskolci Egyetemmel közösen

Ózd bekapcsolódhat a felsőoktatási képzés rendszerébe. 2017 szeptemberétől a Miskolci Egyetem által indított szakokat hallgathatnak majd az ózdi továbbtanulók. A keddi műhelymegbeszélésnek a szakok voltak a témái. A diákok korábbi kérdőíves megkérdezése, érdeklődésük felmérése és a nagyfoglalkoztatók igényei szolgáltatták az alapot. A cikkből kiderül milyen irányba tervezzük a szakok indítását. A megkérdezés során az is kiderült a megkérdezettek 65%-a szívesen maradna Ózdon a főiskolai évei alatt is, 88%-uk pedig még munkát is szívesen vállalna tanulmányai során. Jövőre ez meg is valósulhat.

Nem kell a közel 1 milliárd tartalék az ózdi fideszeseknek

A keretek és a támogatások megemelése után is 918 millió forint tartalék mellett, biztonságosan, stabilan, szilárd lábakon áll az önkormányzat a 2016-os esztendő elébe. Az ellenzék azonban így sem tudta támogatni a költségvetési rendeletet. Ismerjük mi is a pártpolitikai allűröket, de egy város működtetésében, akkor amikor az ellenzék sem tud érdemi felvetéssel, problémával előállni a rendelet kapcsán, ez elgondolkodtató. Én még emlékszem Riz Gábor képviselő úr szavaira, amikor az első ülésen azt mondta bevezetőjében: "A zászlót tegye le mindenki az ajtó előtt, mielőtt a terembe lép...

2016. január 20-23. szerda-szombat

Sajtóértesülések szerint a MaNDA mint állami intézmény jogutód nélkül meg fog szűnni. A megjelent hírek beigazolódása súlyosan érintheti Ózdot is, hiszen a MaNDA keretében több mint száz fő vesz részt kulturális közfoglalkoztatásban, valamint az épülő több milliárdos állami beruházás fenntartója, üzemeltetője is ez az intézmény. Riz Gábor képviselő úr cáfol. Szünetelt szombat éjszaka a távhő szolgáltatás Ózdon, a hibát a város nagy részén elhárították, a csőtöréssel érintett részt kiszakaszolták. A magyar kultúrát ünnepeltük a héten a művelődési intézményeinkben. Új gáz szolgáltató?

Oldalak